Lifestyle

Deze dingen deden we allemaal als kind

Als kind wilden we niets liever dan volwassen worden. Maar nu de rekeningen op onze deurmat vallen, wensen we dat we voor eeuwig kind konden zijn. Het leven als kind was namelijk awesome! Een fort bouwen van doeken en heel veel kussens, fantaseren dat je een beroemde zangeres was, snoep eten tot je misselijk werd… Deze dingen deden we allemaal toen we kind waren. En stiekem missen we het wel een beetje.

1. Tikkertje spelen. In de pauze speelde je standaard tikkertje met je vrienden. Je kon er geen genoeg van krijgen! Al helemaal als de leukste jongen van de klas je achterna ging ;-). Nu is het toch wat lastiger, want onze conditie is behoorlijk achteruit gegaan nu we ouder zijn geworden… 

2. Een fort bouwen van dekens en heel veel kussens. Een 'gewoon' huis was niet gezellig genoeg, een eigen fort dat je met eigen handen had gemaakt was veel leuker! Het liefst sliep je ook in het fort, als dat mocht van je ouders tenminste. Met je favoriete knuffels was je nieuwe huis compleet!  

3. Doen alsof je een superster was. Met een haarborstel in je hand deed je net alsof je een Beyoncé was en een optreden gaf voor duizenden mensen. Compleet met choreografie, natuurlijk. 

4. Keihard meezingen met je favoriete liedje. Als kind kende je geen schaamte. Kwam je favo nummer op de radio, dan zong je gewoon keihard mee. Maakt niet uit wie het kon horen en dat je de songtekst eigenlijk helemaal niet kende. 

5. Kattenkwaad uithalen. Ken je nog dat gevoel dat je had toen je belletje trek deed? De adrenaline gierde door je lijf als je iets vies op het fietszadel van je buurman legde of zomaar een nummer belde uit het telefoonboek… Zo spannend, om iets te doen wat echt niet mocht. 

6. Je hand gebruiken om op te kliederen. Dit deed je tijdens de les als je je verveelde. Je had er geen problemen mee om je hand helemaal onder te kalken met tekeningetjes. Je kreeg weleens te horen dat de inkt slecht zou zijn voor je huid, maar dat weerhield je er niet van. 

7. Fantaseren. Een geheim agent, dierentrainer, prinses… Als kind had je een levendige fantasie en kon je zo de hele dag doen alsof je iemand anders was. Wat zou het soms fijn zijn als we dat nu ook nog konden… 

8. In bomen klimmen. Nu zou je het nooit doen omdat je geen risico wil lopen met je complete Zara outfit, maar vroeger rende je meteen op de eerste de beste klimbare boom af. 

9. Jezelf redden van lava. Bij punt 7 hadden we het al over levendige fantasie, maar het leek dus écht pijn te doen als je met je voet per ongeluk het lava aanraakte. 

10. Verstoppertje spelen. Niet alleen bij belletje trek gierde de adrenaline door je lijf, maar ook tijdens verstoppertje spelen. De zoeker mocht je absoluut niet vinden en als je voetstappen dichterbij hoorde komen dan werd je hartslag een tikje hoger. Je favoriete spot om te verstoppen? Achter de gordijnen. 

11. Vingerverven. Nu ben je niet zo gek op vieze handen en vieze kleding, maar toen ging je gerust met je vingers in de verf om vervolgens de mooiste creaties te maken. En je ouders hingen de tekening natuurlijk meteen op de koelkast. 

12. Slaapfeestjes geven. Misschien doe je dit nog steeds, en dat zouden wij helemaal snappen. Slaapfeestjes waren namelijk het hoogtepunt van de week (oké, misschien wel maand). De hele avond films kijken, kletsen over de leukste jongen van de klas, snoep eten… Take us back! 

13. Snoep eten tot je ziek werd. Kon je vroeger snoep scoren, dat pakte je zoveel mogelijk als je kon. En vervolgens at je zoveel snoep, dat je met buikpijn op de bank zat. Nu ben je iets verstandiger en weet je dat het niet goed is om zoveel snoep achter elkaar te eten. En het is ook niet echt goed voor de lijn ;-). 

14. De hele dag cartoons kijken. In het weekend keek je de hele dag cartoons. Gewoon, omdat het kon. Nu heb je echt geen tijd meer om de hele dag voor de buis te hangen, er is huiswerk dat gemaakt moet worden en geld dat verdiend moet worden. En nu zou je natuurlijk ook niet meer naar cartoons kijken ;-). 

15. Met de Barbie's spelen. Of de poppen. Of Playmobil. Of My Little Pony. Het maakte eigenlijk niet uit wáár je mee speelde, je kon je uren vermaken met enkel een paar poppetjes. Vroeger schudde je die soapachtige verhalen à la GTST gewoon uit je mouw! 

16. In de speeltuin spelen. Van de glijbaan, klimmen in het klimrek, graven in de zandbak… de speeltuin was toen je lievelingsplek op aarde. Als je nu een speeltuin ziet dan kriebelt het soms nog steeds…

Wat deed jij vroeger altijd? Wat mis je het meest?