News

Zo word je ontslagen vóór je eerste werkdag

Het kan je gebeuren dat er na een paar werkdagen wordt besloten dat je toch niet zo goed bij het bedrijf past. Je bent ontslagen van je bijbaantje. Maar een meisje uit Texas is het gelukt om zelfs vóór haar allereerste werkdag ontslagen te worden. En het heeft allemaal te maken met social media. Laat dit een les voor ons allemaal zijn… 

Dit is een klassiek voorbeeld van de kracht van social media. Een tiener met de naam 'Cella' had een baantje gescoord bij een pizzeria, maar ze had niet veel zin om te beginnen. "Ew Ik begin morgen met deze f*** a** job", schreef 'Cella' op Twitter. Dat had ze beter niet kunnen doen.

De volgende morgen werd ze verrast met een berichtje van haar nieuwe baas. Robert Waple -eigenaar van Jet's Pizza in Mansfield, Texas- had de tweet van zijn nieuwe werknemer ontdekt en was not amused. "En… nee je start niet met die 'FA' job vandaag! Ik heb je net ontslagen! Veel succes met je leven zonder geld en werk!" 

Zo word je dus ontslagen voordat je je eerste werkdag hebt gehad! Robert werd door een andere werknemer op de hoogte gesteld van Cella's tweet en besloot zijn allereerste tweet sinds 2009 te gebruiken om haar te vertellen dat ze niet meer op haar eerste werkdag hoeft te komen. Robert had geen zin om een werknemer in dienst te hebben die geen zin heeft om te werken. 

De conversatie werd meteen duizenden keren geretweet. Hoewel veel mensen het een 'eigen schuld, dikke bult'-situatie vinden, kreeg Cella ook steun. Voormalige werknemers van Jet's Pizza vertelden haar dat het een verschrikkelijke plek is om te werken. Eentje zei zelfs dat het de meest vreselijke baan is die hij ooit heeft gehad! 

Hier kan iedereen wat van leren… Think before you post! 

Vind jij het terecht dat Cella is ontslagen? Vind je het dom dat ze zoiets heeft geplaatst of moet het kunnen?

Bron: dailymail, metro.co.uk

Must reads 👀