Food

6 lekkere, traditionele & ongezonde ontbijtjes

Vroeger stond je ontbijtje vaak keurig op je wachten wanneer je beneden kwam. Helaas zijn deze mooie tijden voor de meesten van ons verleden tijd. We weten inmiddels allemaal hoe belangrijk het is om te ontbijten, maar vaak wordt het ontbijt toch vergeten in alle ochtendhaast. Deze keer geen gezonde ontbijtjes, maar juist ongezonde, traditionele & vooral heel erg lekkere ontbijtjes!

Op Instagram zie je ze elke dag wel langs komen, die super gezonde ontbijtjes; smoothies, groentesappen, havermout.. In een vorig artikel lieten we je zeven gezonde en goedkope ontbijtjes zien, ook wel lekker, maar af en toe heb je ook wel eens zin in een superlekker ontbijt. En daar hebben we er zes van! 

American pancakes
400 ml karnemelk
1 vanillestokje
250 g bloem
4 tl bakpoeder
0.5 tl zout
2 el suiker
2 eieren

Meng bakpoeder, bloem, zout, suiker en de vanille door elkaar. Schenk de karnemelk erbij en roer hierna de eieren erdoor. Hierna kun je de pancakes in een hete pan bakken tot ze lichtbruin zijn.
 Wafels
3 eierdooiers
6 eiwitten
85 gram boter
1,25 deciliter melk
100 gram bloem
6 eetlepels suiker

Smelt de boter totdat deze vloeibaar is. Meng in een kom de bloem met het eigeel, de melk en de boter. Klop in een andere kom de eiwitten met 3 eetlepers suiker. Als het eiwit opstijft kun je de andere 3 eetlepers toevoegen. Roer het eiwit door het anderen beslag heen, hierna kun je de wafels in ongeveer 5 minuten bakken in een wafelijzer. 
 Ontbijtmuffins met ei en feta
8 eieren
50 ml (amandel)melk
50 gram feta
1 tl paprikapoeder
halve prei
1 paprika

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Vet de muffinvormpjes in.
Snijd de groenten (paprika en prei) fijn. Kluts de eieren los met een vork, samen met de melk. Voeg zout, peper en paprikapoeder toe. Doe de groenten in de muffinvormpjes en verdeel de feta erover. Giet het eimengsel in de vormpjes en zet in de oven. Bak de muffins 25-30 minuten in de oven op 180 graden Celcius. Met dit recept kun je 6 muffins maken.
Tosti met pindakaas en banaan
Wit brood
Pindakaas
1 Banaan

Dit is een van de meest makkelijke, lekkere maar ongezonde ontbijtjes. Smeer een boterham met pindakaas en leg hier dunne plakjes banaan op. Even in het tosti ijzer en voilà je bent klaar.
 Croissantmuffins met Nutella
Kant-en-klaar croissantdeeg
Nutella

Nog zo'n simpel maar heerlijk ontbijt. Ken je dat kant-en-klare croissantdeeg? Deze keer snijd je het niet in driekhoekjes maar rol je het hele croissantdeeg uit. Smeer een laagje Nutella op dit deeg en rol het deeg op. Hierna snijd je plakjes van ongeveer 2 centimeter uit de rol. Deze stukjes deeg leg je in een muffinvorm en bak je in ongeveer 8 minuten af. 
Wentelteefje in een mok
1 ei
8 el melk
3 el suiker
1 tl kaneel
2 sneetjes oud witbrood
1 appel

Mix melk, ei, suiker en kaneel in een kom. Snijd stukjes brood in kleine blokjes van een halve centimeter. Schil een appel en snijd ook hier blokjes van een halve centimeter van. Verdeel het brood en de appel over twee mokken en giet het eimengsel hier overheen. Laat dit een minuut staan en verwarm het daarna in de magnetron op 700 watt in 2 minuten. 

Heb jij deze ontbijtjes al wel eens geprobeerd? Wat is jouw favoriete ontbijt?

Bron: Foodness
Beeld: Thinkstock

Must reads 👀