Beauty

8 redenen om je kwasten vaker schoon te maken

Was jij je make-up kwasten wel regelmatig? Of heb je er überhaupt nog nooit bij stilgestaan dat je ze regelmatig moet schoonmaken? Het is niet het allerleukste klusje, maar het moet toch gebeuren. Ben jij een lazy girl die nooit haar kwasten schoonmaakt? Dan moet je dit lezen. Girlscene zet 8 redenen waarom jij je kwasten regelmatig moet schoonmaken op een rijtje.

1. Puistjes
Vuile kwasten kunnen een oorzaak zijn van puistjes. Doordat je telkens met je kwast over je gezicht gaat komen er bacteriën op je kwast. Dat kun je niet voorkomen en daarom is het juist belangrijk om je kwasten regelmatig schoon te maken. Pas vooral goed op als je een puistje hebt dat open is, want deze is besmettelijk. Als je daarmee over je puist gaat is de kans groot dat je een tijdje later puistjes over je hele gezicht hebt.

2. Huidirritatie
Nieuwe kwasten zijn vaak nog heerlijk zacht, maar als je ze een tijdje hebt gebruikt worden ze wat ruwer. Dat komt doordat vet van je huid en make-up achterblijven op de kwasten. Ruwe kwasten kunnen zorgen voor huidirritatie. Make-up kwasten horen zacht aan te voelen op je huid en als dat niet zo is, dan is het de hoogste tijd om ze schoon te maken.

3. Koortslip en ontstoken ogen
Make-up en make-up kwasten zijn vaak een broedplaats voor bacteriën. Deze bacteriën kunnen een koortslip of ontstoken ogen veroorzaken. Als je je make-up kwasten niet regelmatig schoonmaakt kan dat ervoor zorgen dat je ogen gaan ontsteken en dat wil je echt niet!

4. Je producten blijven minder lang goed
Als je met je vieze kwast in een product gaat komen de bacteriën daar ook terecht. Hierdoor is je make-up veel minder lang houdbaar dan normaal, waardoor je het product al kunt weggooien voordat je het hebt opgemaakt.

5. De kleuren veranderen
Als je niet regelmatig je kwasten schoonmaakt is de make-up die je er mee aanbrengt een stuk minder mooi. De kleur komt anders op je huid dan je had verwacht. Dat komt doordat er nog restjes make-up van vorige keren in je kwast zitten. Het is dus niet alleen belangrijk om bacteriën te verwijderen, maar je make-up lukt ook een stuk beter als je regelmatig je kwasten wast.

6. Je kwasten gaan minder lang mee
Als je goed kwaliteit kwasten hebt dan zijn ze waarschijnlijk prijzig, dus wil je er zo lang mogelijk mee te doen. Als je ze regelmatig schoonmaakt blijft de vorm langer mooi en blijven ze langer zacht. Als je het echt een probleem vindt om je kwasten regelmatig schoon te maken kun je dus beter wat goedkopere kwasten aanschaffen, zodat je ze vaker kunt vernieuwen.

7. Net zo vies als je vingers
Make-up kwasten gebruiken is (normaal gesproken) een stuk hygiënischer dan het aanbrengen met je vingers. Als je je kwasten nooit schoonmaakt dan geldt dat natuurlijk niet. Misschien heb je dan zelfs wel minder bacteriën op je vingers dan in je kwasten.

8. Je make-up wordt beter opgenomen
Een schone kwast neemt gemakkelijker make-up op dan een vieze kwast. Het zorgt er ook voor dat je make-up beter verdeelt over je gezicht en oogleden.

Kun jij nog wel wat tips gebruiken hoe jij snel en gemakkelijk je kwasten kunt reinigen? Klik dan hier.

Maak jij je kwasten regelmatig schoon?

Bron: allwomenstalk

Beeld: Renée

Must reads 👀