Lifestyle

Girls Issues: Ik kan geen leuke bh’s in een grote maat vinden

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die het niet lukt om leuke, betaalbare bh's in grote maten te vinden.

Hé meiden van Girlscene,

ik heb nogal een kledingcrisis, of beter gezegd een ondergoedcrisis. Het zit namelijk zo, een aantal jaar geleden las ik in een tijdschrift dat zo'n 70% procent van de vrouwen een verkeerde maat bh draagt. Stiekem had ik het idee dat ik wel eens een van deze vrouwen zou kunnen zijn. Dus ik ging naar de stad en liet mijn bh maat maar eens opmeten in een echte lingerie zaak en ja hoor, mijn bh was maar liefst 2 maten te klein. Ik had cup 70E, niet de meest gangbare maat (bij de H&M verkopen ze het niet en ik heb zelden het geluk dat ik een mooie bh in 70E tegenkom bij de Hunkemöller), maar gelukkig voor mij vertelde de verkoopster mij dat een 70E vergelijkbaar was met een 75D (wat ze gelukkig voor mij wel bij de H&M verkopen). Dus sinds die tijd draag ik vrolijk 75D bh's, zit voor geen meter maar ze zijn tenminste mooi en betaalbaar. Totdat ik vandaag het idee in mijn hoofd kreeg om een nieuwe bh te kopen. Het is bijna Valentijn dus ik dacht, laten we vriendlief maar eens verrassen. Ik ging naar de Hunkemöller en vond zowaar een hele mooie bh in de uitverkoop in 70E! Ik was super vrolijk totdat ik in het pashokje stond om hem aan te trekken. De bh was echt veel te klein, dus ik liet me weer opmeten en nu heb ik dus 70G. En tja die maat hebben ze dus niet op voorraad. Bh's in dit soort "uitzonderlijke" maten zijn mega duur (€90,00!), en vaak ook nog eens mega lelijk (met een 4 dubbele haak een extra grote cup en super dikke bandjes voor de ondersteuning, niet sexy).

Hebben jullie misschien tips wat ik hieraan kan doen? Weten jullie waar ik een mooie bh kan kopen in mijn maat die niet modelletje oma is?

Groetjes, Anoniem

———————————————————————————————————————

Lieve anoniem,

Jouw probleem is waarschijnlijk heel herkenbaar voor veel andere meiden, bh’s in grote maten zijn bijna altijd stukken duurder dan de kleinere maten. De kans dat jij een leuke bh in jouw maat in de opruiming tegenkomt dus helaas ook vrij klein.

Het blijft wel belangrijk dat je de juiste maat bh koopt, hoe leuk en goedkoop kleinere maten ook zijn. Vooral met grote borsten is het belangrijk dat je voldoende steun krijgt. Veel buitenlandse websites zoals Asos en New Look bieden bh’s aan in grote maten voor een lagere prijs. De bh-maten zijn op deze website anders aangegeven, maat 70G is in de UK 32F. Bij Asos is het mogelijk om via iDeal te betalen, maar let wel op dat je op veel buitenlandse sites alleen met een creditcard kunt betalen. Om helemaal zeker te zijn van je BH-maat kun je op deze sites een lingerietabel vinden waar je jouw precieze afmetingen kunt linken aan de BH-maat op die website.

Hoe vreselijk sommige websites of winkels voor bh’s met grote maten er soms ook uitzien, soms moet je gewoon even verder kijken. Na een paar huidkleurige exemplaren duikt er misschien wel een pareltje op! Even de tijd nemen dus en niet gelijk de moed opgeven. Hieronder hebben wij een shopping voor je samengesteld met leuke, betaalbare bh’s die allemaal beschikbaar zijn in 70G en andere grote maten.

Veel succes met jouw zoektocht naar de perfecte bh!

Liefs,

Girlscene

 

1: ASOS €24,27 /  2: LACE €34,973: Grote-Cupmaten €29,95 /  4: BonPrix €8,99 per stuk5: BonPrix €8,99 per stuk / 6: BonPrix €8,49 per stuk7: New Look £16,99 / 8: Lace €25,20

Heb jij ook een Girl Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl.