Beauty

Feitjes en celebs met rood haar

Ben jij een redhead? Dan ken je al het leed dat een roodharige heeft waarschijnlijk wel. Vroeger noemde iedereen jou vuurtoren en wilde je misschien dat je gewoon bruin of blond haar had. Toch is het helemaal niet zo erg om een ginger te zijn. Veel celebs verven hun haren rood en het misstaat ze absoluut niet. Je mag trots zijn dat je van nature rood haar hebt. Girlscene zet de gekste feitjes over roodharigen op een rijtje en laten je zien welke celebs (geverfd) rood haar hebben.

1. De ouders van kinderen met rood haar moeten beiden het gen voor rood haar bij zich dragen. Het kan zijn dat zijzelf allebei geen rood haar hebben.

2. Minder dan 2 procent van de wereldbevolking heeft rood haar. In Schotland is het percentage het hoogst. Daar heeft 14 procent rood haar en 40 procent draagt het gen.

3. Uit een onderzoek is gebleken dat roodharige vrouwen vaker seks hebben dan brunettes of blondines. Je weet vast wel wat ze zeggen over meiden met rode haren… 😉

4. Mensen met rood haar komen het vaakst uit het noorden of westen van Europa, maar ze kunnen net zo goed een andere etniciteit hebben.

5. Rood haar verven is een verschrikkelijk klusje. Rood haar bevat veel meer pigment dan andere haarkleuren, daarom moet je het vaker verven om tot het juiste resultaat te komen.

6. Rood haar is dikker en vaak veel stugger dan andere haarkleuren. Wel hebben roodharigen minder haar op hun hoofd dan andere mensen. Een roodharige heeft gemiddeld 90.000 haren op haar hoofd terwijl een brunette er 140.000 heeft. 

7. Roodharigen zijn vaker linkshandig dan mensen die geen rood haar hebben.

8. Mensen met rood haar kunnen minder vitamine D opnemen dan mensen zonder rood haar. Hierdoor is hun lichaam in staat zelf vitamine D aan te maken.

9. Als je rood haar en blauwe ogen hebt is dat heel bijzonder. Het is zelfs de meest zeldzame combinatie, want de meeste roodharigen hebben bruine ogen.

10. Roodharigen worden niet grijs. Dat is een groot voordeel van rood haar. Wel wordt het langzaam wat lichter en uiteindelijk wordt je haar waarschijnlijk helemaal wit.

Deze celebs zijn gespot met rood haar en het staat ze prachtig, niet? 

Blake Lively

Emma Stone

Christina Hendricks

Lindsay Lohan

Julia Roberts

Julianne Moore

Heb jij rood haar?

Beeld: Gettyimages

Bron: Cosmopolitan