Lifestyle

Dé tips om je kamer te veranderen voor weinig geld

Af en toe kan je slaapkamer wel wat vernieuwing gebruiken. Maar je hebt geen zin om telkens je kamer in een andere kleur te verven of dure meubels te kopen. Dat is niet zo gek, want het kost ook nog eens veel geld. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig want met wat kleine aanpassingen is je kamer weer als nieuw. Girlscene geeft tips om je kamer te veranderen zonder dat het veel kost.

1. Zet je meubels op een andere plek
Je kent dat fijne gevoel vast wel dat je in een hotel komt en echt een vakantiegevoel krijgt omdat je op een andere plek slaapt. Thuis staat je bed al heel lang op dezelfde plek en dat begint na een tijdje te vervelen. Tijd om daar wat verandering in te brengen. Als je meubels op een andere plek staan lijkt je kamer direct al heel anders en krijg je ook dat fijne gevoel dat je op vakantie hebt. Een kleine verandering zorgt er direct voor dat je kamer er als nieuw uitziet. Het is handig om eerst je meubels op te meten en te kijken hoe alles het beste past en of je überhaupt kunt wisselen met je meubels. 

2. De kringloop
De kringloop is de ideale plek om de leukste interieuritems te scoren. Het is meestal goedkoop en het leuke is dat je ook nog eens de origineelste items vindt die bijna niemand heeft. Ze zullen veel items hebben die jij niet leuk vindt, maar als je goed zoekt zit er zeker iets tussen. Ook kom je met je eigen creativiteit een heel eind en maak je oude spullen helemaal in je eigen stijl.

3. Gebruik spullen opnieuw
Nieuwe interieuritems hoeven helemaal niet duur te zijn. Met lege flesjes en glazen potjes kun je heel veel leuke dingen doen. Je kunt het bijna zo gek niet bedenken en je kunt het wel voor een DIY gebruiken. Zoek op internet naar leuke DIY's, gebruik je creativiteit en tover oude spullen om tot super originele interieuritems. En het kost (bijna) niets! Check dit artikel als je nog wel wat inspiratie kunt gebruiken. 

4. Gooi oude spullen weg
Bijna iedereen heeft de neiging veel spullen te bewaren. Door de jaren heen heb je heel wat verzameld, dus soms is het nodig om je kamer helemaal uit te mesten en oude spullen weg te gooien. Ook weggooien hoort bij het veranderen van je kamer. Dierbare spullen gooi je natuurlijk niet weg, maar die kun je op een andere plek bewaren. Minder spullen zorgen voor een opgeruimde kamer en rust in je hoofd. En dat niet alleen, het is ook nog een stuk makkelijker om je kamer schoon en opgeruimd te houden.

5. Vraag familie en vrienden
Bij de kringloop kun je hele goedkope accessoires op de kop tikken, maar bij je familie krijg je de spullen misschien wel gratis. Ook deze kun je persoonlijker maken door ze bijvoorbeeld een kleurtje te geven.

6. Ruilen
Je kunt ook spullen ruilen met je vriendinnen. Zelf heb je waarschijnlijk genoeg spullen die je al heel lang hebt en die je niet meer leuk vindt. Vraag je vriendinnen om alle interieuritems die ze niet meer leuk vinden mee te nemen. Jullie kunnen spullen van elkaar uitkiezen en ze ruilen. Zo zijn jullie slaapkamers weer helemaal als nieuw en het heeft jullie helemaal niets gekost.

Verander jij je slaapkamer weleens? Heb jij nog budget-tips voor andere meiden?

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀