Lifestyle

Zo word je beter in bed

Je bent al een tijdje samen met je vriend (of vriendin) en op seksueel gebied hebben jullie al het een en ander meegemaakt. De sleur zit nog niet in jullie relatie, maar toch zou je wat dingen in de slaapkamer willen veranderen. De missionaris heb je na een tijdje wel gezien toch? 😉 Een manier om de sfeer te veranderen is door je skills in bed te verbeteren. In dit artikel lees je hoe je dat doet!

Seks met iemand van wie je houdt is geweldig, maar na een tijdje kan het gebeuren dat je minder intiem bent en dat de spanning eraf gaat. Soms is een kleine verandering de boost die je nodig hebt om het vuur weer flink aan te wakkeren. Een manier om dat te doen is door je bedprestaties onder de loep te nemen. En nee, je hoeft niet 25 bedpartners te hebben om je skills te verbeteren, want misschien zijn de volgende tips het enige wat jullie nodig hebben…

Praat open over seks
Door open te zijn en open te staan voor fantasieën, dromen en ideeën kun je je relatie op het seksuele vlak een boost geven. Vraag wat je vriend(in) graag wil of vraag door als hij/zij ergens op hint. Het is makkelijk om meteen te denken 'ah nee, dat wil ik echt niet', maar onthoudt dat je niet per se alles hoeft te proberen wat de ander wil. Andersom is het fijn als jullie dingen kunnen proberen die jij in je hoofd hebt. Nieuwe dingen doen in de slaapkamer (of waar dan ook) doorbreekt jullie standaard routine en door het te doen verbeter je vanzelf je bedprestaties. 


Wees creatief

Bijna elk object dat je tegenkomt kun je gebruiken voor een spannende romance. Op die manier kom je erachter welke nieuwe dingen jullie wel en niet leuk vinden en again, door die dingen te proberen verbeter je jouw eigen skills. Zo kun je jouw beha gebruiken als bondage en de armleuning van de bank voor een avontuurtje. 

Please de ander
Het is makkelijk om op te gaan in het moment en een beetje egoïstisch te worden in bed. Hierbij denk je vooral aan je eigen genot, terwijl jullie allebei bepaalde behoeftes te hebben. Als dit op jou van toepassing is kun je voor de verandering eens op de ander focussen. Please je lover en laat het alleen om hem (of haar) draaien. Dat geeft de ander gegarandeerd voldoening! 

Probeer andere standjes
Uiteindelijk draait het er vaak om hoeveel ervaring je hebt. Hiermee bedoelen we niet per se hoeveel bedpartners, maar vooral wat je wel en niet geprobeerd hebt. Het is moeilijker om beter in bed te worden als je alleen het standaard riedeltje kent. Daarom is het geen slecht idee om eens een ander standje te proberen. En zelfs als de missionarispositie jouw favoriet is kun je het net even anders doen door je benen te buigen en goed om hem heen te klemmen of door je benen over zijn schouders te leggen. Zit je liever bovenop? Leun dan extra achterover om je G-spot te stimuleren.

Ken je lichaam
Door tijd met jezelf te spenderen in bed (en dan niet met een bak chips en de nieuwste aflevering van Pretty Little Liars) kun je je bedprestaties verbeteren. Hoe? Door je eigen lichaam te leren kennen. Wie haar lichaam goed kent haalt namelijk nog meer uit seks en kan daar nog meer van genieten. Als de ander dan iets doet wat je niet fijn vindt kun je dat meteen vertellen en hem/haar de goede richting opsturen. Focus je trouwens niet alleen op het orgasme, want het gaat er vooral om wat je lekker vindt en wat jou opwindt. 

Wat was jouw beste keer?
Herinner jezelf aan het moment dat je de beste seks ooit had. Hoe waren de omstandigheden en waarom was dit de beste seks die je gehad hebt? Misschien was het omdat het donker was en je letterlijk geen hand voor ogen zag of misschien was het omdat het heel spontaan was of op een ongewone plek. Wederom gaat het erom dat je jezelf kent om je seksleven te verbeteren. Zelfvertrouwen én zelfkennis is sexy! Vooral als jouw beste seks met iemand anders was… Gegarandeerd dat je je partner met jouw ervaringen kunt verrassen.

Laat los
Wie weet geef je de voorkeur aan onbezorgde en gepassioneerde seks, maar wat als je moeite hebt om jezelf te laten gaan tijdens het moment? Zowel jij als de seks zelf worden nog beter als je jouw zorgen loslaat. En hé, kreunen en geluid maken windt de ander in veel gevallen op, dus wees niet bang om jezelf te laten horen. Dat is voor de ander gelijk een goed teken dat hij/zij jou laat genieten. 

Ga naar de sportschool
Sportschool en seks gaan hand in hand. We doelen niet per definitie op seks in de kleedkamer, maar vooral op fit zijn. Want hoe beter je conditie en hoe sterker je bent, hoe beter seks kan worden. Bovendien verandert je lichaam met je mee en die verandering kan je zelfvertrouwen een boost geven. 

Wat zijn jouw tips om je bedprestaties te verbeteren?

Bron: Womens Health, All Womens Talk
Beeld: Thinkstock