Lifestyle

Heftig verhaal: Mijn vader ging vreemd

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer het verhaal van een meisje wiens vader vreemdging en waardoor haar moeder compleet veranderde.

Twee of drie jaar geleden zat ik in de woonkamer, mijn vader zat in de kamer ernaast en mijn moeder lag al te slapen. De tv stond aan maar ik hoorde mijn vader bellen. Ik vroeg me af wie hij aan de telefoon had aangezien het al 10 uur ’s avonds was. Het werd steeds opvallender hoe vaak mijn vader stiekem op zijn telefoon bezig was. Op een dag ging mijn vaders telefoon af en pakte mijn moeder de telefoon, ze kwam er eindelijk achter waar mijn vader al die tijd mee bezig was. Een paar dagen later begonnen de ruzies, elke avond was het opnieuw raak. Ik bleef beneden zitten en deed mijn oortjes in, maar ondanks de muziek hoorde ik hoe ze het hadden over een andere vrouw. Mijn broer vertelde me dat mijn vader vreemdging, hij wist het blijkbaar al een tijdje, en diep in mijn hart wist ik het ook al langer. De ruzies waren niet eens het ergste, ze waren elke avond dronken. Ik kon hen niets meer vragen of vertellen omdat ze toch niet meer fatsoenlijk konden praten.

De laatste zondag van de kerstvakantie liep het uit de hand. Ik was op mijn laptop aan het werk toen mijn moeder schreeuwend de woonkamer binnenstormde, ze volgde mijn vader naar buiten. Mijn vader kwam naar mij toe en vertelde dat hij wegging. Ik hoorde geschreeuw en gescheld van buitenaf komen en vervolgens glasgerinkel, mijn moeder probeerde hem tegen te houden en heeft hem vervolgens van de trap af proberen te duwen. Nadat mijn vader vertrokken was begon ik te huilen, niet omdat hij weg was, maar omdat ik bang werd van mijn eigen moeder. Mijn moeder was er kapot van, maar langzaamaan ging het steeds beter zonder papa. Tot ik op een dag thuis kwam en er tassen van mijn vader in de gang stonden, we dachten dat hij de rest van zijn spullen kwam halen. Helaas.. mijn vader wilde weer thuis komen wonen.

De situatie was al snel weer als vanouds, de ruzies gingen weer door. Een paar maanden later besloot mijn vader om toch weer te vertrekken. Mama had ons beloofd dat ze papa niet meer terug zou nemen, maar een paar maanden later koos ze toch weer voor hem. Deze keer ging het iets langer goed, maar na een paar maanden was het alweer zo ver, hij verliet ons. Mijn moeder was er deze keer helemaal kapot van, en iedereen verwachtte van mij dat ik haar weer zou troosten. Ik vroeg me af waarom mijn vader niet gewoon eens weg kon blijven.

Niet alleen mijn vader, maar ook mijn moeder liet mij in de steek als hij weer terug was. Ze was alleen maar met hem bezig als hij thuis was zodat hij zou blijven en vergat mij en mijn broer. Ik begon mijn moeder steeds meer te ontwijken, ik wilde haar niet meer troosten, het was haar eigen schuld. Ze begon te drinken en werd steeds depressiever. Mijn moeder kwam haar kamer niet meer uit en bleef alleen maar voor zich uitstaren. Na een tijd kwam mijn oma bij ons wonen, alles ging even goed, en er werd eindelijk weer voor ons gezorgd.

Terwijl ik op school zat werd ik gebeld met het nieuws dat mijn moeder was opgenomen voor haar alcoholprobleem. Toen heb ik er voor gekozen om met een leerkracht te praten en mijn hart te luchten. Na een paar weken mocht ze al naar huis en besloten we met z’n drieën op vakantie te gaan naar Spanje. In Spanje gedroeg ze zich weer als vanouds, ze deed helemaal niks en rookte zoveel dat ze er ziek van werd. Dit leidde uiteindelijk tot een enorme ruzie tussen mijn broer en ik, en mijn moeder. Ik wilde haar niet meer spreken en wilde er een punt achter zetten. Pas na deze ruzie zag ze in hoe verkeerd ze bezig was. Helaas was dit allemaal nodig om mijn moeder in te laten zien dat het zo niet langer kon, dit opende haar ogen en sindsdien gaat het gelukkig de goede kant op.

Door: Anoniem

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: 'Heftig verhaal of Leven met'.

Beeld: gettyimages