Lifestyle

Met je ouders naar een onbewoond eiland – durf jij het aan?

Een bemoeizuchtige moeder die je niet met rust kan laten en een strenge vader die altijd teleurgesteld is. Bij jou thuis is het eigenlijk nooit gezellig. Ruzies komen bij jou thuis vaak voor, tot slaande deuren aan toe. Bij vriendinnen zie je hoe het óók kan. Ben je jouw thuissituatie helemaal zat? Stuur jouw gezin deze zomer naar een onbewoond eiland. In het nieuwe televisieprogramma 'Family Island' wordt het probleem aangepakt, zodat het thuis weer gezellig wordt. Hier lees je hoe je je aan kunt melden. 

Het ideaalbeeld -dat je moeder na school klaar zit met koekjes en thee, en je vervolgens aan haar vertelt hoe je dag was- is helaas niet voor elk gezin dagelijkse kost. Bij veel gezinnen, meer dan je denkt, is het thuis niet gezellig. Er zijn veel ruzies en er gaat geen dag voorbij zonder gezeur. Het is zelfs zo erg, dat sommige meiden liever op hun kamer zitten dan dat ze in de huiskamer zijn. Niemand wil het zo. Jij niet, en je ouders ook niet. En tóch gebeurt het.

Family Island
Zijn de bovenstaande situaties herkenbaar voor jou? Is er nooit gezelligheid, wordt er regelmatig met deuren geslagen en word je echt gék van je ouders? Het kan ook anders. Talpa is op zoek naar deelnemers voor het nieuwe televisieprogramma 'Family Island', waarin gezinnen naar een onbewoond eiland gaan om aan hun problemen te werken. Want het is écht mogelijk om er iets aan te veranderen. 

Aan de slag
Samen met andere gezinnen én met een coach gaan jullie als gezin keihard aan de slag. Gelijkwaardig, soms samen en soms ook ieder voor zich. Jouw verhaal gaat gehoord worden, net als dat van hen, en ieder probleem wordt aangepakt. Want met eenzijdige verwijten komt níemand meer weg. Jullie moeten op het eiland samenwerken om verder te komen. Het doel hiervan is een herstelde thuissituatie. 

Wie, wat, wanneer?
De reis duurt ca. 3 weken en vindt plaats in een schoolvakantie. De geselecteerde gezinnen gaan samen op reis, maar hebben elk hun eigen onderdak. Je hoeft níet te ‘overleven’, het is geen survivalkamp. Vanzelfsprekend wordt er wel van alle deelnemers verwacht dat ze zich inzetten. Met ‘ouders’ bedoelen we de volwassenen met wie je een huis deelt. Als je bij één ouder woont of een stiefvader of –moeder hebt, mag je je natuurlijk ook opgeven!

De redactie van het programma neemt met iedereen die van zich laat horen persoonlijk contact op.

Zie jij een tropisch eiland wel zitten, ben je de nare stemming thuis spuugzat en durf je deze stoere uitdaging aan? Geef je dan op via www.rtl.nl/family-island, of mail de redactie van het programma op familyisland@talpa.tv