Lifestyle

13 herkenbare momenten tijdens je tentamenperiode

Veel te weinig slaap, stress en verschrikkelijk veel saaie leerstof, dat klinkt je waarschijnlijk bekend in de oren. We hebben het natuurlijk over tentamenweken. Dat zijn absoluut niet de leukste weken van het jaar, maar je ontkomt er niet aan. Af en toe zul je toch wat tijd moeten spenderen met je studieboeken. Je hebt echt altijd spijt dat je niet eerder bent begonnen en je neemt je altijd voor om de volgende keer écht op tijd te beginnen. En dat is niet het enige, want tijdens de tentamenweek gebeuren nog veel meer typische dingen.

1. Je start met sporten terwijl je het normaal echt haat. Natuurlijk geef je altijd op als je tentamens weer voorbij zijn, want je bent echt veeeeeel te druk.

2. Je valt bijna in slaap in het openbaar, omdat je een nacht hebt doorgehaald. De volgende keer moet je misschien toch iets eerder beginnen dan één avond van tevoren. Niet alleen in de bus onderweg naar school lig je bijna te slapen, maar ook tijdens de toets moet je moeite doen om je ogen open te houden.

3. Je bent ineens geïnteresseerd in dingen die je normaal niets kunnen schelen. 

4. Je downloadt een spelletje op je smartphone. Als je moet studeren kom je erachter dat Candy Crush best een leuk spel is. Hallo verslaving!

5. Je komt erachter dat er toch best wel knappe jongens in de bibliotheek komen. Je bent naar de bibliotheek gegaan om te studeren, maar dat gaat niet lukken met die leuke boy tegenover je.

6. Het kan je niets schelen hoe je eruitziet. Een trainingsbroek, een grote sweater en Uggs zijn echt onmisbaar in je tentamenperiode. Er zijn echt wel andere dingen dan jouw looks waar jij je nu druk om maakt.

7. Je bent opgelucht dat je toch nog bij die ene nerd in de klas zit, zij is echt jouw redder in nood als je te laat bent begonnen met studeren.

9. Je slaapkamer is altijd opgeruimd tijdens je tentamens. Je hebt nooit problemen met die enorme zwijnenstal van je, maar vlak voor je tentamens vind je dat je toch nodig moet opruimen. 

10. Slapen, eten, een half uur studeren, serie kijken, eten en weer slapen. Zo verloopt iedere dag als je eigenlijk diehard moet studeren.

11. Het lijkt ineens of je lijdt aan geheugenverlies. Dingen die je al vijftien keer hebt gelezen kun je nog steeds niet onthouden. Van de leerstof komt je ook niets bekend voor, heel vreemd. Of zou het tijdens die les toen je niet uit je bed kon komen zijn uitgelegd? 

12. Koffie. Heel veel koffie. Het is echt niet dat je een cafeïneverslaving hebt, maar met gemiddeld 5 uur slaap per nacht kun je wel een energieboost gebruiken.

13. Je bedenkt de vreemdste ezelsbruggetjes. Op een bepaald moment krijg je altijd het geniale idee om ezelsbruggetjes te onthouden. De TV-tas en 't kofschip lieten jou op de basisschool ook nooit in de steek. Uiteindelijk bedenk je zoveel ezelsbruggetjes dat je ze helemaal niet meer uit elkaar kunt houden.

Het zijn misschien wat rare gewoontes, maar het valt allemaal nog wel mee. Lees hier pas echt rare dingen die mensen deden om het studeren uit te stellen.  

Wat doe jij altijd als je geen zin hebt om te leren?

Beeld: thinkstockphotos