Lifestyle

9 uitspraken die niet waar zijn, maar waar iedereen in gelooft

Tegenwoordig lees je zoveel verschillende dingen dat je soms niet meer weet wat je moet geloven en wat niet. Is het echt waar dat je haren dikker terugkomen als je ze scheert? En eet je spinnen als je slaapt? Wat is waar en wat niet? Girlscene zet 9 bekende fabeltjes op een rijtje die je vanaf nu niet meer moet geloven!

Als je haar afscheert komt het dikker terug
Dit heeft iemand jou vast weleens wijsgemaakt. Het voelt misschien of de haartjes dikker terug groeien nadat je het hebt geschoren, maar dat is niet waar. Het lijkt misschien wel zo, maar dat komt doordat je de haartjes 'stomp' afscheert. Scheren kan geen invloed hebben op de textuur of kleur van teruggroeiende haartjes.

Je wordt sneller dronken als je alles door elkaar drinkt
Dronken word je van te veel alcohol in korte tijd. Niet van zoveel mogelijk drankjes drinken. Wel kun je sneller misselijk worden als je alles door elkaar drinkt.

Foundation moet altijd exact dezelfde kleur zijn als de huid van je gezicht
Je kunt natuurlijk beter geen foundation kiezen die vijf tinten donkerder of juist lichter is dan je eigen huidskleur, maar een beetje verschil is soms juist mooi. Als je bijvoorbeeld een rode ondertoon hebt kan het mooi zijn om een foundation met een gele ondertoon te dragen. 

Je mag nooit haartjes boven je wenkbrauw weghalen
Je kunt beter niet proberen om je wenkbrauwen een compleet andere vorm te geven door haartjes aan de bovenkant weg te halen. Dat zorgt vaak voor een rare wenkbrauwvorm en een onnatuurlijk effect. Wel kun je best wat verdwaalde haartjes weghalen.

Wortels zijn goed voor je ogen
'Heb je ooit een konijn met een bril gezien?' Die ken je vast nog wel. Toch is het niet waar dat je door wortels te eten geen bril nodig hebt. Wel kan een tekort aan vitamine A nachtblindheid veroorzaken.

Je hebt alleen UV-bescherming in de zomer nodig
In de zomer is de zon natuurlijk veel sterker, maar ook in de winter heeft je huid UV-bescherming nodig. Ook in de winter word je gezicht blootgesteld aan UV-straling. Het is dus ook belangrijk om in de winter altijd producten met SPF te gebruiken.

Je eet twee spinnen per jaar
Deze heb je vast ook wel een keer gehoord en je vraagt je af of je het wel had willen weten. Geen paniek, want het is een broodje aapverhaal. Spinnen houden helemaal niet van warme plekken, dus ze zullen niet snel in jouw mond kruipen. 

Het is goed om je nagels soms te laten ademen
Er wordt vaak beweerd dat je een aantal dagen per week geen nagellak op moet doen zodat je nagels kunnen ademen. Dat is niet waar, want nagels kunnen niet ademen. Je kunt gerust iedere dag nagellak dragen zonder dat je nagels daardoor beschadigen. Wel kunnen kunstnagels, acryl en aceton je nagels beschadigen.

Als je je armen strekt is dat even lang als je lichaamslengte
Deze heb je ook al heel vaak gehoord en je bent altijd benieuwd of het waar is. Misschien heb je zelfs weleens geprobeerd om het op te meten. Toch is het in de meeste gevallen niet waar. De lengtes komen wel bij elkaar in de buurt, maar komen lang niet altijd overeen. 

Welke dingen zijn jou weleens wijsgemaakt? Wist jij al dat dit niet waar was?

Beeld: thinkstockphotos