Lifestyle

8 redenen waarom je BFF beter is dan je BF

Kijk, we zouden je nooit vragen om te kiezen tussen een vriendje en een beste vriendin. Maar als het toch moest, dan zouden we het stiekem wel weten. Met wie kun je anders eindeloos wegzwijmelen bij je favoriete acteur uit een chick flick en dat probleem bij je ehhh… lady parts bespreken?! Niet met je vriend in ieder geval! Dit zijn slechts een paar redenen waarom een BFF beter is dan een BF. We geven je er in totaal acht. 

1. Zij heeft dezelfde interesses
Als je voor de tiende keer zin hebt om Mean Girls te kijken, dan is je BFF de aangewezen persoon om dit mee te doen. Misschien dat je vriend wel mee zou kijken, maar echt niet om zichzelf een lolletje te doen. Samen met je beste vriendin kun je Regina George helemaal napraten. En ook zij vindt het heerlijk om naar Taylor Swift te luisteren en een marathon van Gossip Girl te doen. Om nog maar te zwijgen over de wekelijkse shoppingtripjes. Kun je dit allemaal met een vriendje doen? Nee! 

2. Met haar kun je álles bespreken
Tuurlijk, met je vriend bespreek je ook heus wel serieuze dingen. Anders zou er toch iets mis zijn in je relatie. Maar je gaat je vriend echt niet vertellen over die genante fling die je had met de hockeytrainer en het probleempje bij ehhh… je ladyparts. Bij je lover wil je het toch een beetje sexy houden, daar is een ex of vaginale infectie niet bij nodig. 

3. Zij begrijpt jou – op elk gebied
Als je weer eens het maandelijkse feestje viert en met heftige buikkrampen en een onstuitbare drang naar chocola op de bank ligt, is je beste vriendin de eerste die op je stoep staat met drie hazelnoot-chocola repen. Dat is gewoon niet iets wat je vriend ooit zal begrijpen. Sorry guys

4. Jullie vriendschap is simpel
Geen geruzie over wie de afstandsbediening deze avond mag hebben en gepieker over 'waar dit allemaal heen gaat'. Je weet waar je aan toe bent bij je beste vriendin en dat is juist zo fijn. Geen geruzie, geen gekibbel. Je hoeft je niet constant af te vragen wat zij van jou vindt. Als er iets is dan weet je dat je BFF er voor je zal zijn. No matter what. 

5. Zij geeft je het beste advies
Als je een feestje met de dresscode 'cocktail' hebt, dan weet zij wat je aan moet trekken. Je mag zelfs een complete outfit van haar lenen! En als je relatieproblemen hebt dan weet zij precies wat ze moet zeggen om jou weer op te vrolijken. Met een probleem of dilemma gaan we daarom het liefst naar onze BFF, want zij geeft je altijd het beste advies. 

6. Zij kan alles tegen je zeggen
Je beste vriendin is altijd eerlijk tegen je. Je vriend kan maar beter niet zeggen dat die little black dress eigenlijk een maatje te klein is, terwijl je BFF dat gewoon kan zeggen. En je wordt niet eens boos op haar! Je weet dat je beste vriendin altijd het beste met je voor heeft en je altijd de waarheid zal zeggen. 

7. Zij weet alles van je 
Zij kent je door en door. Ja, ze weet óók van alle blunders die je ooit hebt gemaakt en dat je Ed Sheeran eigenlijk best wel knap vindt. Ze heeft je zien lachen, maar ze heeft je ook gezien toen je een week huilend met de gordijnen dicht op je kamer zat na een vervelende break-up. Je BFF weet alles van je & loves you anyway. 

8. Haar vriendschap is voor altijd
Je beste vriendin, die is er voor altijd. Relaties gaan -helaas- uit, om welke reden dan ook. Maar je vriendin zal je nooit bedriegen en na jaren vriendschap weet je dat jullie ook niet meer uit elkaar zullen groeien. De kans is veel groter dat je met je beste vriendin als oma's achter de geraniums belandt. Enne… op wiens schouder kun je uithuilen als je relatie stukloopt? Precies. 

Heb jij een BFF? Waarom ben jij je beste vriendin zo dankbaar? 

Bron: thinkstockphotos

Must reads 👀