Beauty

Dé tips om je wimpers gekruld te houden

Mascara en wimpers…. Soms is het een match made in heaven, andere tijden is het gewoon een groot drama. En als je wimpers er wel fantastisch uitzien merk je na een uur op dat het alweer compleet ingezakt is. Argh! Gelukkig weet Girlscene wat dé trucs zijn om je wimpers gekruld te houden, dus lees snel mee voor de antwoorden.

1. Wimperkruller
Begin bij het begin: de wimperkruller. Als je de hele dag gekrulde wimpers wil hebben moet je absoluut een wimperkruller gebruiken. Oké, tenzij je al gezegend bent met prachtige wimpers die geen hulp nodig hebben. Je hebt wimperkrullers voor €3 en van €40, dus voor ieder budget is er een variant.

2. Warm de wimperkruller op
Wat bij koppige wimpers helpt is om de wimperkruller op te warmen onder de kraan of met de föhn. Let uiteraard wel op dat de wimperkruller niet te heet is op de huid. 😉 Door het te verwarmen krijg je het effect van een krultang, waardoor je wimpers nog langer gekruld blijven.

3. Vervang de kussentjes van de wimperkruller
De kussens van de wimperkruller is iets waar veel meiden niet meer aan denken. Het zit daar en er wordt verder niet naar omgekeken. Toch is het verstandig om regelmatig de kussentjes te vervangen. Niet alleen uit hygiënisch oogpunt, maar ook om het maximale uit je wimperkruller te halen. Bij HEMA koop je refills. Natuurlijk hoef je dit niet iedere maand te doen. Wissel gewoon elke paar maanden af en je zit goed! 

4. Mascara (formule)
Daarnaast speelt de mascara zelf een grote rol als het op het krullen van de wimpers aan komt. Sowieso heb je de juiste mascara nodig, aangezien een mascara die verlengt iets heel anders doet dan een mascara die de wimpers krult. Verder moet je rekening houden met de droogte van de mascara. Voor de een werkt een natte mascara goed, terwijl de ander de voorkeur geeft aan een droge formule. Tot slot is het heel belangrijk dat je een waterproof mascara in je bezit hebt. Dit zorgt er namelijk als geen ander voor dat de krul blijft. Aan te raden is om eerst een gewone mascara te gebruiken en daar een waterproof variant overheen aan te brengen. 


5. Mascaraborstel

Dan de mascaraborstel. Ook dat kan net dat beetje verschil maken waar je naar op zoek bent! Girlscene schreef er een tijd geleden – hier – een artikel over. Daar lees je dat je voor gekrulde wimpers het beste een gebogen mascaraborstel kunt gebruiken. De reden hiervoor is dat de borstel iedere wimper 'omarmt' en lift. Tip: buig de mascaraborstel in een hoek van 90 graden zodat je makkelijker je wimpers bereikt.

6. Primer
Mascara primer is al een tijd out of the picture, terwijl het voor veel meiden juist een goed product is. Door zo'n primer te gebruiken zorg je er namelijk voor dat de wimpers voller worden én de krul beter vasthouden. De kleur van primers is in de meeste gevallen wit, dus zorg ervoor dat je een goede zwarte mascara gebruikt om het witte van de primer te verbergen. 

7. Egaal aanbrengen
Tot slot is er nog een reden waardoor wimpers gedurende dag inzakken. Dat heeft in verschillende gevallen te maken met het feit dat de mascara niet egaal wordt aangebracht. Wanneer je alleen de punten voorziet van een laag mascara kun je er namelijk op rekenen dat je wimpers niet gekruld blijven. Beweeg de borstel van de mascara daarom van wimperaanzet tot punt.

Wat zijn jouw tips om wimpers de hele dag gekruld te houden?

Must reads 👀