Lifestyle

Deze dingen doet je vriendje als hij onzeker is

Hij overspoelt je met cadeautjes, neemt de leiding tijdens dates en wil de hele dag met je WhatsAppen. Klinkt als een ideaal vriendje, maar als dit na een aantal maanden nog steeds zo is dan kun je er behoorlijk gek van worden. Je wil namelijk niet elke keer een cadeautje krijgen en je wil ook weleens bepalen wat jullie gaan doen op een date. Grote kans dat hij deze dingen doet omdat hij super onzeker is… Je herkent onzekere vriendjes door deze signalen. 

We hebben allemaal onzekerheden. Dat is helemaal niet erg, alleen maar menselijk! Maar sommige mensen zijn zo onzeker dat ze anderen erin meeslepen. Je kunt behoorlijk last hebben van een vriendje dat heel onzeker is, want onzekerheid kan resulteren in vervelend gedrag zoals jaloezie. Let wel: misschien herken je jouw vriendje in één van deze signalen, maar dat hoeft niet meteen te betekenen dat hij extreem onzeker of niet goed voor je is! 

Deze dingen doet een onzeker vriendje: 

1. Hij wil alles bepalen
Hij bepaalt wat jullie gaan eten, waar jullie op date gaan en zelfs wat je draagt. Je vriendje neemt altijd de touwtjes in handen. Alles is leuk en aardig, behalve als het niét gaat zoals hij wil. Als jij een keer wil bepalen wat jullie gaan doen, dan kan hij dat echt niet hebben. 

2. Hij bestookt je met berichtjes
De hele dag door stuurt hij je berichtjes. Van lieve berichtjes tot berichtjes om te checken waar jij mee bezig bent. Hij wil altijd weten waar je bent en met wie. Antwoord je een keer niet omdat je te druk bent met andere dingen, dan belt hij je meteen een paar keer. Een onzeker vriendje wil altijd contact met zijn vriendin, als dit niet gebeurt dan flipt hij meteen. 

3. Hij wil 24/7 bij jou zijn
Tuurlijk, als je verliefd bent dan ben je het liefst altijd samen. Maar als dat na een paar maanden nog steeds zo is en hij naast jullie relatie eigenlijk geen leven heeft, dan kan dat duiden op onzekerheid. Hij wil altijd bij je zijn en heeft naast werk of school geen hobby's of vrienden. Misschien had hij ooit wel een hobby, maar heeft hij die opgegeven om zo altijd bij jou te kunnen zijn. Als jij niet bij hem kan zijn of even alone time nodig hebt dan wordt hij boos. 

4. Hij denkt altijd dat je vreemdgaat
Hij beschuldigt je van flirten met de winkelmedewerker en een affaire met je tenniscoach. Een onzeker vriendje denkt echt altijd dat je vreemdgaat, ook al is daar geen reden voor. Je kan honderd keer zeggen dat hij echt de enige voor je is, maar dat helpt niet. Hij blijft denken dat je vreemdgaat. 

5. Hij zegt meteen dat hij van je houdt 
Jullie zijn nog maar een paar weken aan het daten en het is nog niet eens zo serieus. Toch zegt hij al dat hij van je houdt. Heel mooi als dat gemeend is, maar onzekere jongens kunnen die vier woorden ook gebruiken zodat je niet bij hem weggaat. 

6. Hij is altijd achterdochtig
Als een klasgenootje iets op je Facebook wall heeft geplaatst wat te maken heeft met school, wil hij meteen PRECIES weten wie het is, hoe je hem kent en waarom hij dat heeft geplaatst. Een onzeker vriendje zoekt altijd overal wat achter, hoe klein en onbenullig het ook is. 

7. Hij wil constant bevestiging
Hij wil altijd horen dat je hem de leukste vindt en dat hij de enige is. Hij heeft altijd bevestiging nodig en haalt zijn zelfvertrouwen uit jou. Soms kan dat verstikkend voelen, omdat je weet dat hij zo afhankelijk is van jou. 

8. Hij checkt je telefoon
Als je even naar de wc bent dan pakt hij meteen je telefoon om je te controleren. En als je een bericht binnenkrijgt dan kijkt hij meteen over je schouder mee. Een onzeker vriendje wil álles van je weten, ook alle inside jokes met je beste vriendin. 

9. Hij is jaloers op je vriendinnen
Hij weet dat je een lunch hebt gepland met je vriendinnen, maar dat kan hij alsnog niet handelen. Het liefst wil hij namelijk dat jij de hele tijd met hem bent. Een vriendinnenvakantie naar Mallorca? Daar zal hij dus nooit mee akkoord gaan! 

10. Hij overspoelt je met cadeautjes
Cadeautjes zijn bij jouw vriendje niet alleen voor je verjaardag of Valentijnsdag, jouw vriendje geeft je wekelijks cadeautjes. Een onzeker vriendje is bang dat je bij hem weggaat en daarom doet hij er alles aan om dat te voorkomen. Ook als hij daarvoor zijn rekening moet plunderen. 

11. Hij kan niet tegen kritiek
Als je vertelt dat je één van de bovenstaande punten niet zo fijn vindt, dan neemt hij dat heel persoonlijk op. De meeste mensen vinden het moeilijk om met kritiek om te gaan, maar super onzekere mensen kunnen er NIET mee omgaan. 

Heb jij weleens een onzeker vriendje gehad? Of heb je een vriendin die een onzeker vriendje heeft?

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀