Lifestyle

Leven met: paniekaanvallen en hypochondrie

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek 'lifestyle'. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje met paniekaanvallen en hypochondrie.

Toen ik klein was en hoorde dat iemand ziek was of iets mankeerde bleek ik volgens mijn ouders die mensen al na te doen en had ik ook dezelfde 'symptomen' Hier zijn ze nooit op ingegaan omdat ik toch nog jong was. Toen ik ging studeren werd de druk om te slagen heel groot voor mijn gevoel, toen ben ik begonnen met roken. In diezelfde periode kreeg ik een vriend waar ik nu nog samen mee ben en die zag mij steeds meer veranderen.

Ik weet nog goed toen het begon, het was oudjaarsavond toen we bij vrienden het nieuwe jaar in zouden gaan. Mijn hart voelde ik ineens heel snel kloppen ook al zaten we op de bank een spel te spelen, ik werd hier al snel bang van en begon steeds aan mijn hart te voelen, toen ben ik daar op bed gaan liggen en pas na 3/4 uur stopte het. Hier heb ik verder ook geen aandacht meer aangegeven.

Ongeveer een jaar later gingen ik en mijn vrienden naar de bioscoop, toen draaide net de The Hunger Games. Alles ging goed en ineens uit het niets voelde het alsof mijn lijf van binnen helemaal warm werd en alsof ik in mijn broek plaste. Ik zei tegen mijn vriend dat ik niet lekker werd en we gingen snel de zaal uit. Daar begon mijn hart weer snel te kloppen en begon ik te huilen en te hyperventileren. Toen kreeg ik advies van mijn schoonmoeder om naar de huisarts te gaan, want ze herkende het omdat ze zelf ook paniekaanvallen had.

Omdat mijn ouders mij niet geloofden heb ik dit alsmaar uitgesteld en dacht ik dat het toch wel wegging. Tot ik op een dag toen ik alleen bij mijn vriend thuis was en ineens mijn borst pijn ging doen. Dit stroomde door naar mijn arm. Toen begon ik echt te merken dat ik hypochonder was. Ik dacht dus dat ik een hartaanval had. In paniek heb ik mijn moeder huilend gebeld. Ik riep dat ze een ambulance moest bellen, want ik had het gevoel een hartaanval te hebben en het was niet normaal dat het zo'n pijn deed. Toen mijn vriend thuis kwam had mijn moeder hem al ingelicht en heeft hij me rustig gekregen. De pijn op mijn borst heeft toen nog de hele dag geduurd tot ik in slaap viel.

Ik kwam erachter dat ik zo niet meer verder kon en heb gevraagd of ik doorverwezen kon worden naar een psycholoog, dit is meteen gebeurd en na 1 maand kon ik terecht. Ik ben hier een halfjaar naar toe geweest en heb geen paniekaanvallen meer gehad. De hypochonder is alleen niet veel minder. Ik heb nog steeds dat als ik hoofdpijn heb, dat ik denk dat ik doodga om een hersenbloeding. Ik kan echt letterlijk overal de raarste dingen denken. Als ik last van maagzuur heb, dan denk ik dat mijn slokdarm openspringt. Dit put mij vaak uit en ik hoop dat ik dit ook kan overwinnen net als mijn paniekstoornis.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: 'Heftig verhaal of Leven met'.

Beeld: thinkstockphotos