Lifestyle

8x de leukste health-apps

De lente is ondertussen alweer begonnen, dus als je nog niet bent begonnen wordt het hoog tijd om aan je bikinibody te werken. Apps kunnen een goed hulpmiddel voor je zijn, maar dan moet je ze natuurlijk wel gebruiken. Om je een beetje te helpen hebben we de handigste health-apps voor je op een rijtje gezet.

1. Runkeeper
De Runkeeper app moet je proberen als je een hardloper bent. Deze app houdt precies bij welke route je loopt, wanneer je pauzeert en hoeveel calorieën je verbrandt. Ook kun je trainingsschema's opstellen en je voortgang bijhouden. En niet alleen voor de hardlopers is het een leuke app, ook roeiers, fietsers, zwemmers en schaatsers kunnen de app gebruiken.

2. Fatsecret
Fatsecret is een handige app waarin je precies kunt bijhouden hoeveel calorieën je binnenkrijgt. Als je de app installeert wordt automatisch berekend hoeveel calorieën jij mag eten als je wil afvallen, op gewicht wil blijven of juist wil aankomen. Het handige is dat je producten van bijna alle verschillende merken kunt toevoegen, zodat je zo precies mogelijk kunt bijhouden hoeveel calorieën je binnenkrijgt.

3. Moves
Wat je ook doet, de moves app houdt je de hele dag in de gaten. Je hoeft de app niet op te starten, want hij registreert automatisch je bewegingen als je loopt of fietst. Andere activiteiten kun je zelf toevoegen en aan het einde van de dag zie je precies hoeveel je hebt gesport. 

4. Motion Fitness
Als je geen zin hebt om saaie oefeningen te doen als je strakker wil worden, dan is Motion Fitness een goede oplossing. Er zijn zes verschillende oefeningen die je moet doen en de app bepaalt met een bewegingssensor of je de oefeningen goed uitvoert. Als je de oefening niet begrijpt is er een filmpje beschikbaar waarin precies wordt uitgelegd wat je moet doen. Alle oefeningen zijn gericht op het verliezen van vet en om een strakker lichaam te krijgen.

5. GAIN fitness
Helaas kunnen we niet allemaal een personal trainer bewaren, maar gelukkig is er GAIN fitness. Deze app stelt een persoonlijk trainingsplan op aan de hand van jouw doelen. Ook is er een trainer die in filmpjes precies uitlegt wat je moet doen en bij gebrek aan motivatie loodst deze app je er door. Het lijkt net of je trainer altijd bij je is.

6. Teemo
Als sporten niet je hobby is, dan moet je Teemo een keer proberen. Deze app maakt van sporten een spelletje. Je hebt geen fitnesstoestellen of loopschoenen nodig, alleen aan je smartphone heb je genoeg. Je kunt verschillende thema's kiezen en je vrienden uitdagen om tegen ze te spelen. 

7. Nike Training Club
Op een laagdrempelige manier sporten kun je met de Nike Training Club. Je kiest zelf een trainingsdoel een daarop wordt je training aangepast. De work-outs worden duidelijk uitgelegd en je personal trainer helpt je. Vergeet natuurlijk niet je work-out met je vrienden te delen via social. 

8. 7 minuten workout
Helaas krijg je van een work-out van 7 minuten geen perfect strak lichaam. Maar hé, 7 minuten sporten is altijd beter dan helemaal niet sporten toch? Een paar minuten per dag kun je gemakkelijk volhouden en voortaan is geen tijd hebben dus geen excuus meer. Het fijne is dat je er behalve je smartphone helemaal niets voor nodig hebt, dus je kunt het snel tussendoor doen.

Wat zijn jouw favoriete health-apps?

Beeld: thinkstockphotos