Beauty

Trend: vloeibare (waterige) foundations

Als je een model met mega veel make-up op de catwalk wil spotten moet je goed je best doen. Veel designers kiezen de laatste tijd namelijk voor een natuurlijke make-up look! Ondanks de felle lampen moeten visagisten massaal licht dekkende en heel vloeibare foundations aanbrengen. Girlscene vertelt je meer over deze trend en test het voor je uit.

De shows van onder andere Burberry Prorsum, Chloé, Givenchy en Isabel Marant stonden qua beauty vooral in het teken van een natuurlijk uitziende huid met heel veel glans. Heb je een vettere neus? Geen probleem, want deze ontwerpers omarmen dat juist. Hoe natuurlijker, hoe beter. Het liefst mag je dus poeder uit het raam gooien of gebruik het op zo'n manier dat het niet op de huid te detecteren is. Dat betekent dat full coverage foundations verleden tijd zijn en dat poederfoundations helemaal uit den boze zijn. 

Wat is het voor foundation?
Deze extreem vloeibare foundations zijn erg waterig waardoor het bijna van je hand afdruipt als je een druppel aanbrengt. De no make-up, make-up look gaat al langer rond, maar nooit eerder werd er gekozen voor dit type foundation. Zie de foundation als jouw huid in een flesje. Het maakt je huid niet flawless, maar laat het er net even wat beter en frisser uitzien. De dekking is namelijk licht tot licht-medium en niet meer dan dat. Imperfecties en rode plekjes schijnen er dus doorheen. Qua finish is het semi-mat, net zoals de huid van de meeste meisjes zonder make-up. Al met al zorgt dit voor een verzorgde make-up look zonder dat het lijkt alsof je een uur voor de spiegel hebt gestaan om je make-up er op te smeren.

Hoe breng je dit type foundation aan?
Ik – Girlscene's Renée – zweer bij kwasten. Maar met zo'n waterige foundation is het bijna onmogelijk om het netjes aan te brengen. Het beste gevoel krijg je door je vingers te gebruiken. En ja, door de warmte van de vingertoppen verspreidt en blendt de foundation mooi waardoor je het bijna niet op de huid ziet liggen. Maak draaiende bewegingen en werk van binnen naar buiten om de foundation zo egaal mogelijk aan te brengen. 

Voor wie is deze trend geschikt?
Heel eerlijk, deze 'natuurlijke trend' is niet voor iedereen weggelegd. Iemand met een extreem vette huid heeft waarschijnlijk wel behoefte aan poeder en iemand met een probleemhuid wil misschien meer dekking krijgen van een foundation. Een oplossing hiervoor is om apart nog een goed dekkende concealer te gebruiken. Dan heb je een (semi-)natuurlijk resultaat met de plaatselijke dekking die je nodig hebt. Heb je een normale tot gecombineerde huidtype? Dan ligt zo'n waterige foundation meer in jouw straatje.

Waar koop je de foundation?
Een trend is vaak pas echt een trend als het goed aanslaat bij het publiek. Deze mega vloeibare foundation zijn inmiddels in de drogisterij te vinden, dus dat duidt er op dat dit een product is waar bedrijven vertrouwen in hebben. L'Oréal was één van de eerste met hun Nude Magique foundation die qua structuur erg lijkt op de nieuwe Maybelline Dream Wonder Nude foundation. 'Nude' is dus het woord waar je naar moet zoeken op de verpakking, want dan is de kans groot dat je de juiste foundation te pakken hebt. 

Tijdens Fashion Week gebruiken ze meestal MAC Face and Body foundation.

Laten we het testen!


De Dream Wonder Nude Fluid Touch foundation is de nieuwste aanwinst in het Maybelline schap. De kleurenrange is met zes kleuren gemiddeld voor Nederlandse begrippen:
– 10 Ivory
– 20 Cameo
– 21 Nude
– 30 Sand
– 40 Fawn
– 48 Sun Beige


10 Ivory | 20 Cameo | 21 Nude | 30 Sand | 40 Fawn | 48 Sun Beige

Zoals je ziet is er geen heel lichte kleur en geen heel donkere kleur. De middelste kleuren in de range zijn warm terwijl de lichtste tint koeler is. De lichtste kleur is vergelijkbaar met NW15-20 van MAC foundations. 


De applicator van de foundations is anders dan andere foundations. Het is geen pomp, maar een soort druppelvormig stokje. Dit breng je aan op de rug van je hand of vingertoppen voordat je het aanbrengt.


Voor & Na


Close-up nadat de foundation is aangebracht

De foundation is met de vingertoppen aangebracht omdat die methode het beste werkt in dit geval. Zoals te zien is op de foto's hierboven dekt de foundation niet heel goed. Het rode van de wangen en littekens schijnen namelijk nog door de foundation heen. Het uitsmeren van de foundation ging makkelijker dan verwacht. Je ziet bijna niet dat je iets draagt, alleen heeft deze foundation wel de neiging om zich vast te houden aan droge velletjes. Smeer je huid van tevoren dus goed in met een dagcrème! Verder behoud je wel de glans op de t-zone als je een vetter huidtype hebt. Maar de foundation ziet er vooral uit als een tweede huid. 

Kleur 10 Ivory is een tikkeltje te oranje voor een bleke huid dus vergeet niet om je nek goed mee te nemen. In principe heb je niet veel foundation nodig, maar omdat de foundation redelijk snel opdroogt kan het voorkomen dat je bij moet pakken.

Het is even wennen om een foundation te gebruiken die amper dekking geeft als je dat niet gewend bent, maar tegelijkertijd is het juist een fijn product! Imperfecties en donkere kringen verberg je met concealer waardoor je huid er alsnog heel natuurlijk uit blijft zien. Vooral voor de warmere maanden is dit een fijne foundation. Meiden die gewend zijn om een full coverage foundation te gebruiken kunnen deze variant waarschijnlijk niet omarmen. Heb je een zo goed als egale huid of heb je geen zin in een pancake op je gezicht? Dan is dit wel perfect voor je. Dit is tevens een goede foundation voor meiden die net beginnen met make-up.

Aanbrengen: Aanbrengen met de handen is de beste en snelste methode voor zo'n waterige foundation. Op deze manier heb je meer 'controle'. Het blendt gelukkig mooi met de huid.
Verpakking: De verpakking is het meest irritante aan dit product. Wat is de functie van de druppelvormige applicator? Daar kun je niet zoveel mee…
Dekking: Licht, en meer haal je er niet uit.
Finish: Semi-mat. 
Opbouwen: Je kunt voor een tweede laag gaan, maar de dekking wordt daar niet veel beter van. Een dunne laag is daarom voldoende. Voor imperfecties kun je beter een concealer gebruiken! 
Prijs: €14,49
Kleuren: Er zijn zes standaard kleuren, dus niet heel bijzonder.
Kopen: Ja, als je van een licht dekkende foundation houdt en jouw kleur erbij zit. Zo'n foundation is als een frisse wind. Eindelijk kunnen we de onnatuurlijke en dikke foundations laten liggen! Perfect voor de komende maanden.
Cijfer: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10

Wat vind jij van deze trend en de Maybelline Dream Wonder Nude foundation?