Beauty

8 manieren om een tandenborstel te gebruiken

Je tandenborstel gebruik je iedere dag om je tanden mee te poetsen. Maar heb je er ooit bij stilgestaan dat je nog veel meer mee kunt dan alleen je tanden poetsen? Girlscene zet 8 dingen die je met je tandenborstel kunt doen op een rijtje. Vergeet natuurlijk niet voor iedere tip een andere tandenborstel te gebruiken 😉.

1. Je lippen scrubben
Vanaf nu heb je geen lipscrub meer nodig, want je kunt ook gewoon een tandenborstel gebruiken. Dat is veel gemakkelijker dan een lipscrub. Maak je lippen vochtig en ga er voorzichtig met een natte tandenborstel overheen. Je zult zien dat je lippen net zo zacht worden als met een lipscrub en ze krijgen ook nog eens een mooie rode kleur.

2. Je oksels scrubben
Waarschijnlijk heb je er niet vaak bij stilgestaan om je oksels te scrubben. Toch is het helemaal niet zo gek om je oksels een beetje extra te verzorgen. Omdat je je oksels regelmatig onthaart heb je kans dat je last van ingegroeide haartjes krijgt. Om dit te voorkomen kun je het beste regelmatig je oksels scrubben en dat kan gewoon met een tandenborstel. Doe wat douchegel op je tandenborstel en scrubben maar!

3. Je knieën en ellebogen scrubben
De huid van je ellebogen en knieën is vaak dikker, donkerder en droger dan de rest van je huid. Ze kunnen dus wel wat extra verzorging gebruiken. Ga iedere dag even met een tandenborstel over je ellebogen en knieën en na een tijdje merk je dat ze al een stuk zachter zijn.

4. Om je haarborstel schoon te maken
Misschien maak jij je borstels en kammen helemaal niet schoon en haal je alleen de haren eruit, maar het is goed om je borstels toch regelmatig schoon te maken zodat je vuil en huidcellen kunt verwijderen. Een tandenborstel is daar een goede oplossing voor, want op die manier kun je overal bij. Je kunt ook je scheer- of epileerapparaat en je föhn schoonmaken met een tandenborstel.

5. Om je nagels te verzorgen
Je hebt vast regelmatig gehoord dat je je nagelriemen goed moet verzorgen, maar eigenlijk weet je helemaal niet hoe je dat het beste kunt doen. Daar heb je helemaal niet zoveel voor nodig, want aan een tandenborstel heb je al genoeg. Maak je nagelriemen nat en ga er voorzichtig met een tandenborstel overheen. Als je dit bijna dagelijks doet heb je nooit meer nagelriemolie nodig. Gebruik je tandenborstel ook om vuil onder je nagels weg te halen.

6. Om je wenkbrauwen en wimpers te scheiden
Als je mascara mascara klontert kun je er vaak niets meer mee beginnen en zit er niets anders op dan met een spinnenpoot-look de deur uit te gaan. Voortaan kun je gewoon een tandenborstel gebruiken om je wimpers te scheiden. Ook je wimpers breng je gemakkelijk in model met wat wenkbrauwgel en een tandenborstel.

7. Om je haar in model te brengen
Babyhaartjes kunnen je kapsel echt helemaal verpesten en je hebt geen idee hoe je ze kunt verbergen. Dat is helemaal niet zo moeilijk, want dat kan gewoon met een tandenborstel. Spray wat haarspray op de tandenborstel en kam de haartjes in de goede richting. En je haar te touperen met een tandenborstel is ook zeker het proberen waard.

8. Voor nail art
Een tandenborstel is ook een perfecte nail art tool. Je kunt je tandenborstel in een beetje nagellak deppen en hiermee spikkels maken op je nagels. Gebruik verschillende kleuren nagellak voor een leuk effect.

Waar gebruik jij jouw tandenborstel allemaal voor?

Bron: makeupandbeauty

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀