Beauty

10 problemen die meiden met steil haar hebben

Je haar kun je (helaas) niet zelf kiezen, want het is iets waar je het de rest van je leven moet doen. Een volle bos krullen is misschien niet altijd handig, maar het leven van meiden met steil haar gaat ook niet altijd over rozen. Heb jij steil haar? Dan begrijp je de volgende punten waarschijnlijk wel. 

1. Je hebt nooit volume in je haar
Het vervelendste van steil haar is dat je nooit volume hebt. Je hebt echt alles geprobeerd maar niets werkt. Een kort kapsel, je haar föhnen terwijl je voorover buigt en volume producten zijn voor jou allemaal zinloos. Volume blijft bij jou maximaal 10 minuten en vervolgens zit het weer net zo plat op je hoofd als altijd. 

2. Je begrijpt niet dat mensen met krullen klagen over hun haar
Je hoort meiden met krullen vaak klagen over hun kapsel, maar dat begrijp jij echt niet. Meiden met krullen moesten eens weten hoeveel tijd jij bezig bent met het krullen van je haar. Ook zijn meiden met krullen er vaak van overtuigd dat steil haar makkelijk en snel in model te brengen is, terwijl jij zou willen dat ze gelijk hadden.

3. Je badkamer staat vol met haarproducten die je maar één keer hebt gebruikt
Volume mousse, beach sprays, volume shampoos en vrijwel alle andere producten die volume beloven staan in jouw badkamer te verstoffen. Je hebt ieder product waar volume op staat al geprobeerd, terwijl je eigenlijk van tevoren al weet dat het niet gaat werken. Het enige dat haarproducten voor jou doen is je teleurstellen en je haar nog sneller vet maken.

4. Je haar is echt altijd steil
Met je steile haar is echt niets mis, maar af en toe een beetje variatie zou leuk zijn. Je spendeert de hele middag om krullen te maken voor een feestje dat je 's avonds hebt, maar voordat je überhaupt bent aangekomen op het feestje zijn je krullen nergens meer te bekennen.

5. Je oren steken door je haar
Als je steil haar hebt hoef je geen flaporen of dun haar te hebben om je oren door je haar te laten steken. Je krijgt heel vaak een opmerking dat je oor weer eens door je haar steekt.

6. Je haar is dun
Dat geldt niet voor iedereen met steil haar, maar vaak is het ook dunner. Is je haar niet alleen steil, maar ook nog eens dun? Dan herken je deze problemen waarschijnlijk ook.

7. Je haar is snel statisch
Vooral in de winter heb je veel last van statisch haar en zie je eruit of je geëlektrocuteerd bent. Je haar staat rechtop en het plakt vreselijk aan je gezicht. Als je ook nog eens blond bent heb je nog meer pech, want blond haar wordt nog sneller statisch. Statisch haar wordt nog erger als je het borstelt, maar steil haar niet kammen is ook geen optie… 

8. Je ziet er altijd netjes uit
In sommige gevallen is dat een voordeel, maar niet altijd. Soms wil je liever een stoere en nonchalante look, maar met steil haar is messy hair onmogelijk.

9. Je hebt altijd een deuk in je haar als je een paardenstaart hebt gehad
Als je eerst een paardenstaart hebt en daarna toch besluit om je haar los te doen is dat bij steil haar geen optie, want je hebt altijd een rare deuk op de achterkant van je hoofd. Verrassend genoeg blijft deze deuk wél zitten, terwijl je krullen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

10. Regen is je grootste vijand
Van vrouwen met krullen is wel bekend dat ze regen haten, maar voor meiden met steil haar is het ook echt geen pretje. Pluizige krullen zijn misschien niet het mooiste, maar pluizig steil haar is pas echt verschrikkelijk.

Ben jij blij met je steile haar of had je liever krullen gehad? Wat vind jij het vervelendst aan je steile haar?

Beeld: thinkstockphotos