Fashion

13 redenen om een kledingstuk niet te kopen

Je hebt jezelf vast weleens betrapt op het feit dat je iets kocht omdat je het zo mooi vond, terwijl het eigenlijk niet goed bij jou past. Of dat mooie leren jasje uit de sale die eigenlijk een maatje te klein was, maar toch in je kast belandde omdat je het zo mooi vond. Iedereen koopt weleens iets terwijl je het beter niet had kunnen doen. Girlscene geeft je 13 redenen om een kledingstuk niet te kopen.

1. Je voelt je er niet zelfverzekerd in
Als je een kledingstuk past merk je vaak direct of je het iets vindt. Als dat niet het geval is kun je beter nog even verder zoeken. Je moet het kledingstuk zo leuk vinden dat je het direct wil dragen, want als dat niet zo is dan hangt het waarschijnlijk over twee jaar nog met kaartjes in je kast.

2. Je kunt maar één manier bedenken om het te dragen
Als je maar een outfit kunt bedenken met je nieuwe kledingstuk dan is de kans klein dat je het regelmatig draagt. Of je draagt iedere week precies dezelfde outfit en dat wil je liever niet. Je kunt beter op zoek gaan naar iets dat jij beter kunt combineren met de kleding die je al hebt.

4. Je kunt er geen gewone beha onder dragen
Topjes met een blote rug zijn bijvoorbeeld hartstikke leuk. Voor een feestje waag je je misschien wel een keer aan een plakbeha, maar de kans is klein dat je op gewone dagen zo'n plastic beha gaat dragen. Je kunt er natuurlijk een gewone beha onder doen, maar dan is het topje al een stuk minder leuk.

5. De kwaliteit is slecht
Natuurlijk kun je af en toe iets goedkoops kopen, want dan hoef je je ook niet schuldig te voelen als je het niet zo vaak draagt. Als je iets heel leuk vindt en je wil het vaak dragen dan kun je beter voor betere kwaliteit gaan. Het zou jammer zijn als je favoriete item na drie keer dragen al stuk is.

6. Je moet veranderen om het te kunnen dragen
'Als ik een paar kilo afval staat dit super leuk'. Je bent goed zoals je bent, dus het is echt niet nodig om voor dat ene topje te veranderen.

7. Het zit niet lekker
Het kledingstuk mag dan wel prachtig zijn, maar als het niet lekker zit is de kans klein dat je het gaat dragen. Het is vervelend om de hele dag gekweld te worden door een kledingstuk dat niet lekker zit.

8. Het past eigenlijk niet
Je hebt vast weleens meegemaakt dat je dacht dat je het perfecte kledingstuk had gevonden, maar jouw maat er niet meer was. Je probeert je toch in een S te wurmen en je bent trots dat hij dicht kan, maar echt mooi staat het niet.

9. Het kledingstuk lijkt op iets dat je wil, maar is net een beetje anders
Je zoekt al heel lang de perfecte jas en je vindt iets dat erop lijkt, maar het is net niet wat je zocht. Waarschijnlijk zoek je nadat je het vergelijkbare item hebt gevonden nog steeds die ene perfecte jas.

10. Je hebt er eigenlijk geen geld voor
Dat je in een kledingwinkel bent beland terwijl je geen geld hebt is al niet zo slim. Dat je dan ook nog eens een duur kledingstuk koopt van het geld waar je de rest van de maand boodschappen voor zou moeten doen is al helemaal niet slim. 

11. Je kunt niets anders vinden
Als je aan het shoppen bent is het frustrerend als je niets leuks kunt vinden. Na een tijdje word je vaak minder kieskeurig, omdat je graag iets wil vinden. 

12. De verkoopster zegt dat het je mooi staat
Het is leuk om een complimentje te krijgen, maar van de verkoopster kun je het beter niet al te serieus nemen. Zij wil natuurlijk gewoon dat jij zoveel mogelijk afrekent bij de kassa. Ook kun je je beter niet te veel laten beïnvloeden door je vriendinnen, want het gaat erom dat jij het mooi vindt en je er lekker in voelt.

13. Het is iets dat je leuk vindt, maar je weet dat je het niet durft te dragen
Je spot een item waarvan je zeker weet dat echte modemeisjes het ook mooi zouden vinden. Je vindt het super leuk, maar je weet niet of je het zelf zou durven dragen. Als dat het geval is je draag je het waarschijnlijk nooit, omdat je het niet durft. Bespaar het geld en kies iets dat wel bij jou past.

14. Het past niet bij je figuur
Het is leuk om je te kleden volgens de laatste trends, maar het is wel belangrijk dat je niet vergeet wat bij jouw figuur past. Je kunt beter iets dragen wat bij jouw figuur past dan iets dat in de mode is maar niets doet voor je figuur.

Welke fouten heb jij weleens gemaakt? Doe je vaak miskopen?

Beeld: thinkstockphotos