Lifestyle

10 slechte adviezen die mensen altijd geven

Als je met iets zit, dan wil je met iemand praten zodat degene je advies kan geven. Goedbedoeld advies, dat sowieso. Maar het is niet altijd slim om elk advies meteen aan te nemen… Want is het eigenlijk wel goed advies? "Alles kan, als je het maar wil"… Ehhh, ja wij willen Channing Tatum écht graag als date voor het gala, maar dat is tot op heden nog niet gelukt. Girlscene zet slechte adviezen die mensen altijd geven op een rij. 

1. "Bij twijfel, niet doen"
Dit geldt misschien als je een jurkje van 300 euro in je handen hebt, maar niet als je van plan bent om in een andere stad te studeren of een reis wil maken. Bij bepaalde beslissingen twijfel je nu eenmaal, omdat het een belangrijke is. Reizen is hartstikke spannend en misschien wel eng, logisch dat je dan twijfelt. Maar moet je het daarom niet doen? Straks zit je met enorm veel spijt dat je het niét hebt gedaan! 

2. "Ga altijd af op je eerste gevoel"
Wij zijn er helemaal voor om je gevoel te volgen, maar je eerste gevoel is altijd tricky. Als je een blind date hebt en hem ziet zitten in een café, dan ben je misschien niet meteen enthousiast. Dat kan. Als je jouw eerste gevoel zou moeten volgen, dan kun je net zo goed naar huis gaan. Maar je zal zien dat je eerste gevoel niet altijd klopt. Misschien blijkt na een drankje wel dat jullie enorm met elkaar kunnen lachen en veel raakvlakken hebben. Ga op je gevoel af, maar niet altijd op je eerste gevoel. 

3. "Behandel anderen zoals jij ook behandeld wil worden"
Dat jij het fijn vindt om met 'je' aangesproken te worden, betekent niet dat je baas of leraar dat ook vindt. Elk persoon is anders en daarmee is dit slecht advies. 

4. "Het komt vanzelf goed"
Als je graag wil dat de ruzie met je BFF goedkomt, dan kun je niet verwachten dat je vandaag opeens een bericht krijgt met een verontschuldiging en een kusje. Nee, niks gaat vanzelf. Als je iets wil, dan moet je er iets voor doen. 

5. "Als je het kunt dromen, dan kun je het ook doen"
Droom jij ervan om een eigen kledingzaak te runnen? Nou, dan kun je dat ook doen! Ehhh… niet helemaal waar, want in je dromen denk je natuurlijk aan die geweldig items die je in de rekken hebt hangen, het geld dat je ermee verdient en de coole fashionista's die komen shoppen. In werkelijkheid komt er veel meer bij kijken, óók dingen die helemaal niet zo leuk zijn. Dromen zijn leuk, maar de realiteit is anders. 

6. "Alles kan, als je het maar wil" 
Channing Tatum willen we écht heel graag in ons bed en we zouden ook graag een privéjet willen hebben, maar helaas is dat niet zo. Natuurlijk moet je iets willen om iets te bereiken, maar je bereikt niet per se iets door iets te willen. Snap je het nog? 

7. "Speel hard to get"
Als je een jongen écht leuk vindt, dan moet je hard to get spelen. Dat is het advies dat je altijd krijgt van anderen. Helaas is dit niet altijd goed advies, want hard to get stoot veel jongens juist af. Als je het eens omdraait: zou jij nog berichten blijven sturen als de ander nooit antwoordt? Precies. 

8. "Leef elke dag alsof het je laatste is"
Ja, elke dag shoppen bij Zara is echt héél verstandig. 

9. "Er zwemmen genoeg vissen in de zee" 
Dit is heel goedbedoeld advies als je last hebt van liefdesverdriet, maar dat is wel het laatste wat je wil horen tijdens een break-up. Je wil geen andere vissen, je wil dié vis! 

10. "Alles gebeurt met een reden"
Alles? Nou, wij geloven er niet in dat mensen met een reden doodgaan. 

Wat is volgens jou het slechtste advies? Heb jij nog ander slecht advies gekregen?

Bron beeld: thinkstockphotos