Lifestyle

8 tips om uit de ‘ik-wereld’ te komen

Als jij in de 'ik-wereld' bent gestapt en leeft, dan bedoelen we daarmee dat jij je af en toe egoïstisch opstelt. Grappig weetje: Egoïsme komt uit het Latijn en het woord Ego staat letterlijk voor ik. Denk jij ook aan de belangen van een ander of wil je voor jezelf liever het beste? Door minder aan 'me-myself-and-I' te denken kun jij een verschil voor een ander maken en een uiteindelijk verschil voor de wereld maken. Girlscene geeft je tips… 

1. Erken anderen
Laat weten dat je om mensen geeft. Doe dit voor zowel de kleine dingen als de grote dingen in het leven. Jij geeft iemand een positieve vibe en diegene voelt zich op dat moment geliefd. Je zal merken dat het gewaardeerd wordt en je dit ook terugkrijgt van een ander. Doe dit zowel bij je echte dierbaren, maar bijvoorbeeld ook bij je collega's of kennissen. 

2. Vertel mensen dat je van ze houdt
Doe dit elke dag! Natuurlijk hoef je niet elke dag letterlijk te zeggen: 'Ik houd van je', maar je kunt dit ook op een andere manier brengen. Bijvoorbeeld: "Ik mag je graag, fijn dat je er bent…" 

3. Doe iets aardigs voor een ander
Dit kan ook gewoon iemand zijn die je niet kent. Haal bijvoorbeeld een bosje bloemen voor je moeder of voor de buurvrouw. Houd rekening met mensen die je steun kunnen gebruiken. Is iemand op vakantie? Bied aan om op de kat te passen. Probeer dit soort dingen uit jezelf te ondernemen. Wederom kun je dit terug ontvangen. 

4. Geef iemand je gelezen tijdschrift of boek
Vaak verdwijnt je boek in de boekenkast nadat je hem gelezen hebt en je tijdschrift ligt op een grote stapel of in de prullenbak. Waarom deze niet aan je vriendinnetje geven of tante of buurvrouw? Win, win… Want jij hebt daarna ook nog een gezellig gesprek over dat ene boek of interview in het tijdschrift. 'Vond jij het ook zo spannend?' 

5. Heb geduld
Ken je dat programma Boiling Points wat vaak op MTV was? Daar werd je geduld getest door het bloed onder je nagels te halen. De mensen die het meeste geduld hadden werden hier uiteindelijk met een geldbedrag voor beloond. 'Geduld is een schone zaak' wordt ook wel eens gezegd. Schuif je eigen egoïsme aan de kant en tel wat vaker tot tien. Dit geldt op het moment dat je ergens voor moet wachten of als iets even niet gaat zoals je wilt. Always look on the bright side of life!

6. Leer iemand anders iets wat jij goed onder de knie hebt
Wederom heb je hier ook geduld voor nodig, want diegene zal dit niet meteen onder de knie hebben. Ben jij goed in piano spelen of bijvoorbeeld photoshoppen? Leer iemand anders dit ook! Waarom je eigen vaardigheden niet delen met de wereld? Jij hebt het ook ooit van iemand anders geleerd die de moeite nam om het jou uit te leggen. 

7. Verbind andere mensen met elkaar
Heb jij een goede vriendin, waarvan je weet dat ze iets aan je collega kan hebben of goed met die ene andere vriendin kan opschieten? Waarom deze kring niet rondmaken en diegene verbinden met elkaar? Jij doet hiermee een goede daad en hebt er een nieuwe leuke vriendenkring aan overgehouden. 

8. Stap op een feestje ook eens op een vreemde af
Maak voor jezelf het doel om ook andere mensen te leren kennen. Je hoeft niet meteen 'best friends' te worden, maar het kan nooit kwaad nieuwe mensen te leren kennen. Je weet nooit wat er namelijk kan bloeien tussen jullie. Jouw vrienden zullen ook zien dat je de moeite doet om andere te leren kennen en zien dat je daarbij dus uit je comfortzone stapt. 

Op wat voor manier zou jij uit de 'ik-wereld' stappen en iets doen voor een ander?

Bron: Opencircles
Bron beeld: Thinkstock

Bedankt voor de tip Mara S.!