Beauty

Deze 15 geniale beauty hacks moet je kennen

Soms heb je problemen waarvan je je afvraagt of er écht geen oplossing voor is. Die winged eyeliner die na 30 pogingen nog niet lukt en het topje dat je nooit kunt dragen omdat je direct zweetvlekken hebt. In de winkel is in ieder geval niets te koop om je te helpen. Deze 15 dingen lossen problemen op en maken je leven een beetje gemakkelijker!

1. Als je snel last hebt van zweetvlekken, is dat heel vervelend en ben je misschien geneigd om vaker zwart te dragen om de plekken te verdoezelen. Met een inlegkruisje is dat niet meer nodig. Plak een inlegkruisje in je T-shirt en je hebt geen last meer van zweetvlekken. Als het nodig is kun je het inlegkruisje een beetje bijknippen zodat je zeker weet dat het niet opvalt. 

2. Je hebt vast weleens een foundation in een te donkere of lichte kleur gekocht, dat is jammer want zo heb je er niets aan. Toch komt je foundation nog van pas, je kunt hem mengen met een andere kleur tot hij bij jouw huid past. En dat niet alleen, want je kunt het ook gebruiken om je gezicht te shapen.

3. Zorg dat je altijd een pasje in je make-up tas hebt, want dat kun je overal voor gebruiken. Om een strakke winged eyeliner te zetten of houd hem boven je wimpers als je mascara aanbrengt, zodat je wimpers mooi gescheiden blijven.

4. Je wist misschien al dat je parfum het beste blijft zitten als je het aanbrengt op je ellebogen, knieholtes, hals en polsen. Breng op die plekken eerst vaseline aan zodat je nog langer plezier hebt van je parfum.

5. Niet iedereen is gezegend met volle lippen, maar met make-up kun je het eenvoudig oplossen. Gebruik een huidkleurig potlood en breng het aan op het midden van je lippen en ze lijken een stuk voller. Zorg natuurlijk wel dat je het goed vervaagt.

6. Houd je kohlpotlood heel even in een vuurtje voor een intensere kleur. Wacht wel ongeveer 10 seconden, zodat je potlood niet te heet is, want dat kan gevaarlijk zijn.

7. Op Pinterest zie je de mooiste nailart voorbij komen, maar dat probeer je niet eens want je weet dat het mislukt. Zonde, want dat kan je wél! Met een pleister met gaatjes maak je binnen no time een mooie nailart. Lak eerst je nagels in één kleur en laat het goed drogen. Plak er daarna een pleister met gaatjes op en ga er overheen met een andere kleur nagellak voor super leuke polkadot nails!

8. Een schuursponsje is waarschijnlijk niet iets dat je graag gebruikt om schoon te maken, maar voor een nailart is het al een stuk leuker. Neem een sponsje en doe er een aantal strepen nagellak op in verschillende kleuren, stempel dit op je nagels en je hebt perfecte ombre nails.

9. Als je geen volle bos haar hebt kun je het toch wat voller laten lijken door wat matte donkere oogschaduw op je hoofdhuid aan te brengen.

10. Een tandenborstel gebruik je niet alleen om je tanden te poetsen, maar ook om pluizende haartjes te verbergen. Spuit er een beetje haarlak op en kam er je haar mee.

11. Vergeet handdoeken en gebruik voortaan een T-shirt om je haar te drogen, dat gaat een stuk sneller!

12. Voeg een druppeltje pepermunt olie toe aan je lipgloss voor extra veel volume.

13. Het klinkt misschien een beetje raar, maar het werkt echt. Stop je wimperkruller eventjes in je beha voordat je hem gebruikt, zodat hij wat warmer is. Je kunt natuurlijk ook een föhn gebruiken, maar vaak wordt je wimperkruller dan te heet. 

14. Gebruik knutsellijm die je op de basisschool gebruikte als basecoat voor je glitternagellak. Hierdoor kun je het er gemakkelijk af krabben zonder dat er restjes glitter achterblijven.

15. Ben je al een tijdje op zoek naar een matte topcoat, maar kun je er geen vinden? Doe een beetje maïszetmeel bij je gewone topcoat et voilà, je hebt een matte topcoat!