Travel

5 redenen waarom je Parijs moet bezoeken

Paris, je t’aime… Wie kan er genoeg krijgen van een stad zoals Parijs? De Girlscene redactie in ieder geval niet! Girlscene’s Renée bracht voor het eerst een bezoek aan de stad van de liefde tijdens de winterperiode en heel eerlijk: het is een aanrader. Daarom vertelt ze wat de vijf redenen zijn waarom jij Parijs moet zien in de winter.

Disclaimer: dit artikel is lang geleden geschreven, maar nooit eerder gepubliceerd vanwege de omstandigheden in Parijs in 2014 en 2015. Toch blijft Parijs altijd in het hart van de Girlscene redactie en willen we je deze content niet onthouden. Heb je toch plannen om Parijs te bezoeken? Dan komen deze tips goed van pas!

1. Er zijn minder toeristen
Wanneer je toeristische dingen wil doen of je juist wil voordoen als een local in Parijs, is de winter dé tijd om de stad te bezoeken. Het hoogseizoen moet er namelijk nog aankomen en daarom is de januari-februari-maart periode meer dan geschikt om op je gemak de stad te verkennen. De straten zijn vrij en je hebt niet zoveel vervelende toeristen voor je neus staan dan wanneer je later in het jaar naar de stad gaat. Dat betekent dus ook dat je minder lang hoeft te wachten voordat je de Eiffeltoren op kan of het Louvre kan betreden. Heerlijk. 

2. De prijzen liggen lager
Wil je in het laagseizoen naar Parijs? Reken er dan maar op dat je een stuk voordeliger uit bent! Zowel de trein- als vliegprijzen liggen een stuk lager dan in de lente en zomer. Ook hotels zijn veel beter geprijsd, dus grote kans dat je voor een prikkie op een toplocatie in Parijs zit. 

Je bent het snelst in het centrum van Parijs als je met de Thalys vertrekt. Koop je ticket drie maanden van tevoren zodat je €35 voor een enkele reis kwijt bent. Daar kan geen ander vervoersmiddel tegenop! Bovendien stap je uit op Gare du Nord waardoor je binnen no time op de Champs-Élysées of Rue Saint-Honoré staat. 


3. Schaatsen bij Hôtel de Ville

Natuurlijk kun je schaatsen in Nederland, maar alles in Parijs is leuker. 😉 Zo ook het schaatsen op de redelijk grote schaatsbaan op het plein bij Hôtel de Ville. Er zijn verschillende plekken in Parijs waar je het ijs kunt betreden, maar dit is de plek waar je moet zijn. Het schaatsen kost je namelijk niks, alleen voor het huren van de schaatsen ben je een euro of 6 kwijt. Prima om zo je middag door te brengen!

4. Sale shoppen
Er zijn twee maanden in het jaar waarbij de inwoners van Parijs door het dolle heen zijn. Eén van die maanden is januari. Nu denk je misschien: maar waarom zou ik dit mee willen maken? Nou, omdat in januari de sale begint. Die loopt tot ongeveer halverwege februari en dat betekent dat je de mooiste items voor een bodemprijs mee naar huis neemt. Zo wordt een tripje naar Galeries Lafayette ineens een stuk betaalbaarder…


5. Arc de Triomphe

Don’t worry als je je schuldig voelt dat je continu met het openbaar vervoer door de stad reist. Beklim de Arc de Triomphe op een zonnige winterdag en je hebt je fitness gehad! In de winter is het rustiger rondom de bezienswaardigheden wat betekent dat je zonder stress de vele – het zijn er echt véél – trappen naar boven kunt beklimmen zonder oponthoud. Eenmaal op de Arc de Triomphe heb je een fenomenaal uitzicht over de stad (en de Eiffeltoren!) en kun je kiekjes maken zonder dat je een ton toeristen om je heen hebt staan die de foto verpesten. 

Heb jij Parijs bezocht? Wat zijn volgens jou dé dingen die je moet doen als je deze stad bezoekt?

Beeld: privé

Must reads 👀