Fashion

7 redenen waarom je jeans niet lekker zit

Een jeans vinden die lekker zit is bijna een onmogelijke opgave. De jeans zit te strak bij je billen, maar is te groot in je taille, de pijpen zijn te kort of juist te lang. Er mankeert altijd wel iets aan een broek en vaak zitten ze daardoor niet lekker. Toch is een mooie jeans echt een musthave in je garderobe. Girlscene geeft je 7 redenen waarom je jeans niet lekker zit.

1. Je broek is uitgerekt
Vooral skinny jeans zijn vaak gemaakt van stretch, want deze zitten vaak het lekkerst. Helaas is dat alleen in het begin zo, want meestal rekt een broek met stretch na een tijdje uit, waardoor hij niet meer zo lekker zit. Je kunt ervoor kiezen om geen broeken met stretch meer te kopen, maar als je een skinny jeans wil dan is dat geen pretje. Voor broeken met stretch is de ideale combinatie 2% elastan en 98% katoen. 

2. Je koopt je broek te groot
Je jeans rekken meestal nog uit als je ze draagt, dus als je twijfelt tussen twee maten kun je beter de kleinste kiezen. Natuurlijk moet je geen broek kopen die nauwelijks dicht kan, want je broek wordt geen hele maat groter. 

3. Je pakt altijd dezelfde maat
Je denkt misschien dat je je broekmaat wel weet waardoor je altijd dezelfde maat pakt. Toch kun je dat beter niet doen, want maten verschillen vaak per winkel en model. Je kunt de eerste de beste broek die past kopen, maar je kunt beter meerdere maten proberen zodat je kunt voelen welke broek het lekkerst zit. 

4. Je jeans is van slechte kwaliteit
Je hebt broeken in allerlei verschillende prijsklassen en vaak is het prijskaartje dan niet het enige verschil. De kwaliteit van een duurdere broek is vaak beter dan van een goedkope, dus als je op zoek bent naar de perfecte jeans kun je beter investeren in één duurdere broek. 80 euro kan veel geld zijn voor een spijkerbroek, maar je zult er ook veel langer plezier van hebben en de pasvorm is vaak beter. 

5. Je koopt een broek in een gewone confectiemaat
Er zijn maar weinig meiden die de perfecte jeans kunnen vinden als er alleen standaard confectiematen zijn. Bij deze broeken is het bijvoorbeeld vaak het geval dat de pijpen te kort of te lang zijn. Als je niet het geluk hebt dat deze broeken je passen dan is de kans groot dat de broek jou ook niet lekker dus. Je kunt beter broeken in verschillende lengte- en taillematen proberen. Zo is de juiste maat voor jouw figuur er altijd bij.

6. Je draagt altijd hetzelfde model
Je vindt een skinny jeans misschien het leukst en veiligst omdat iedereen het draagt. Maar het kan zijn dat een ander model veel beter bij jouw figuur past. Stap uit je comfortzone en probeer eens een boyfriend- of flared jeans. Wie weet ontdek je de juiste jeans voor jouw figuur en deze zit waarschijnlijk ook veel lekkerder dan zo'n ellendige skinny jeans. 

7. Je broek is gemaakt van het verkeerde materiaal
Alle jeans zijn natuurlijk gemaakt van spijkerstof, maar ook daar zit nog een groot verschil in. De een heeft liever een spijkerbroek met stretch, terwijl anderen dat verschrikkelijk vinden. Het heeft beiden zijn voor- en nadelen dus het is weer even proberen wat jouw favoriet is.

Kun je wel een beetje hulp gebruiken bij het vinden van de perfecte jeans? Dan vind je hier handige tips!

Heb jij de perfecte jeans al gevonden? Welke problemen heb jij altijd als je een nieuwe jeans zoekt?

Bron: flare

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀