Beauty

S.O.S. mijn haar is verpest

Het is een hele stap om naar de kapper te gaan voor een nieuw kapsel. Meestal als je eenmaal in de stoel zit besluit je toch alleen de puntjes te laten knippen, maar deze keer heb je besloten je haar korter te knippen. Achteraf heb je toch een beetje spijt, want het is niet geworden zoals je had verwacht. Het scheelt dat je haar weer aangroeit, maar dat kan natuurlijk wel een tijdje duren. Tot die tijd zul je het helaas met je korte coupe moeten doen, maar geen paniek want Girlscene geeft tips.

Je hebt van tevoren aangegeven hoe jij je haar wil, dus het is ook de bedoeling dat het zo wordt. Het is helemaal niet erg dat je nog eens benadrukt hoe jij het wil, want het kan natuurlijk zijn dat de kapster het verkeerd heeft begrepen. Neem ook wat afbeeldingen mee met kapsels die jij mooi vindt. Je hoeft echt niet bang te zijn dat ze jou een lastige klant willen, want jij moet er tenslotte mee lopen en jouw kapper niet. 

Als de kapper eenmaal haar schaar in jouw lange lokken heeft gezet, dan is er geen weg meer terug. Je kunt jezelf huilend opsluiten in de badkamer, maar daar schiet je ook niets mee op. Je kunt er maar beter het beste van proberen te maken en wedden dat je er over een week helemaal aan gewend bent.

Het kan natuurlijk ook zijn dat het model heel anders is geworden dan je had gevraagd. Dat kun je het beste direct tegen je kapper zeggen, zodat ze het misschien nog kan herstellen. Als je al thuis bent en je bent echt niet tevreden dan is het helemaal niet raar om terug te gaan. De meeste kapsalons helpen je dan zonder dat het jou geld kost.

Extensions
Als je echt niet langer met je verknipte kapsel wil lopen is het een goede oplossing, maar er hangt helaas een behoorlijk prijskaartje aan. Je hebt ook haarstukken die je zelf met visdraad vastzet. Deze zijn minder schadelijk voor je haar én voor je portemonnee. Lees op Girlscene alles over extensions.

Vraag stylingadvies
Doordat je een nieuw kapsel hebt, vind je het misschien lastig om het de stylen. Op internet kun je veel ideeën opdoen welke kapsels bij jouw nieuwe haar passen. Ook kun je bij de kapper vragen hoe jij het beste je haar kunt stylen. Zeker weten dat ze er iets moois van kunnen maken.

Verven
Niet alleen de kapper kan je haar flink verpesten, het kan ook zijn dat je het zelf verpest. Als je zelf je haar verft kan het zijn dat de kleur anders uitvalt dan je had verwacht. Je kunt naar de kapper gaan, want zij kunnen je zeker helpen maar je kunt ook zelf een aantal dingen doen.

Je haar is te donker of te fel 
Doe shampoo in droog haar en wikkel het in huishoudfolie. Laat het ongeveer 20 minuten zitten en spoel de shampoo uit. Als het nodig is kun je het vaker herhalen. 

Je hebt een oranje of groene gloed op je haar
Het kan zijn dat je haar groen of oranje uitslaat als je het blondeert, dat is vervelend maar gelukkig is het op te lossen. Kies een tegengestelde tint om de kleur te neutraliseren. Als je haar oranje is, kun je het neutraliseren met een astint en als je haar groen is uitgeslagen gebruik je een roodtint. Je kunt ook anti-roosshampoo gebruiken op droog haar en dit 20 minuten laten intrekken. Als je je haar uitspoelt zul je zien dat de gloed is verminderd. 

Je haar is vlekkerig
Het is belangrijk dat je de verf goed verdeelt over je haar, want als je dat niet doet wordt de kleur niet egaal. Bij lang haar is het dus verstandig om twee verpakkingen te gebruiken. Aan de vlekken kun je nu niets meer doen, dus de enige oplossing is je haar opnieuw verven en zorgen dat je de verf deze keer wel goed verdeelt.

Is jouw haar weleens mislukt bij de kapper? 

Bron: l'oréal

Beeld: thinkstockphotos