Lifestyle

9 tips om je metabolisme een boost te geven

Je hebt vast wel eens gewenst en gehoopt dat je stofwisseling wat sneller zou werken… Op deze manier verbrand je namelijk sneller en val je makkelijker af! Het lijkt misschien lastiger dan het is, maar toch zijn hier verschillende tips en oplossingen voor. In het volgende artikel vertellen wij je aan de hand van tips en tricks hoe jij je luie metabolisme een boost geeft. Met deze tips versnel jij voor langere tijd je stofwisseling op een gezonde en natuurlijke manier!

Als je wil afvallen is het slim om je metabolisme een goede boost te geven. Op deze manier verbrand je namelijk meer calorieën doordat je stofwisseling verhoogd wordt. Er zijn verschillende manieren en hulpmiddelen om dit voor elkaar te krijgen…

1. Infarood sauna
Waarom niet je stofwisseling een boost geven terwijl je een detox doet? Infrarood sauna's rond de 140 graden verbranden gemiddeld 250 calorieën per uur! Je lichaam doet dit door de versnelling van je bloedstroom, zweten en de kerntemperatuur te verhogen. Tevens zijn sessies in een infrarood sauna ook goed voor het ontdoen van cellulitis en chemische stoffen. Het is dus geen straf om hier een heerlijk ritueel van te maken. Ook erg goed voor je spieren na het sporten!

2. Start met een goed ontbijt
Sla nooit, maar dan ook nooit je ontbijt over! Dit is een van de meest gemaakte fouten… Zodra je de dag goed start met een ontbijt, start je stofwisseling en blijft deze werken. Wel wordt aangeraden om voor een gezond ontbijt te kiezen met zo min mogelijk suikers. 

3. Cyrotherapy
Wat!? Bij deze therapie wordt de buitenste laag van je huid extreem koud gemaakt. Je lichaam reageert door je lichaamstemperatuur terug te krijgen naar een normale temperatuur. De sessie duurt twee minuten en versnelt je stofwisseling. Je kan met zo'n sessie vijfhonderd tot achthonderd calorieën meer verbranden. Ook kan deze behandeling ontstekingen en pijn verminderen. Wederom wordt de natuurlijke bloedsomloop geactiveerd. 

4. Morning work-out
Een sportsessie in de ochtend laat je stofwisseling direct sneller werken en dit blijft gedurende de dag zo. Ideaal dus! Ren rond zeven uur in de ochtend een klein rondje. Desnoods doe je dit voor een half uurtje. Hello kickstart! Ook kun je thuis wat buikspieroefeningen en squats doen. 

5. Koffie & groene thee
Yaaay, ideaal voor de meiden die de dag echt niet zonder koffie kunnen beginnen. Koffie bevat veel antioxidanten. Meer een theedrinker? Geen probleem! Koffie en groene thee verhogen beide je stofwisseling. Drink koffie wel met mate. 

6. Drink voldoende water
Dorst vertraagt je stofwisseling. Je stofwisseling heeft namelijk vocht nodig voor het afvoeren van afvalstoffen. Drink dus voldoende water! Koud water is vooral goed om je stofwisseling een boost te geven. 

7. Eiwitten
Eet mager vlees, vis en eieren. Al deze voedingsstoffen geven je metabolisme een boost. IJzer, vitamine D, omega-3 vetzuren houden je metabolisme ook goed op pijl. Eet ongeveer dertig gram aan eiwitten binnen het eerste half uur dat je wakker bent. 

8. Eet regelmatig
Het is slim om zo rond de vijf à zes keer per dag te eten. Let er wel op dat het wat kleinere maaltijden zijn. Eet drie keer op een dag goed en eet tussendoor kleine tussendoortjes, die wel gezond zijn. 

9. Krachttraining
Als je spieren opbouwt, verbrand je meer over de hele dag. Zelfs als je gewoon stil zit! De spiercellen vragen namelijk meer energie dan de vetcellen. Hoe meer spieren je gekweekt hebt, hoe hoger je metabolisme is. Op deze manier val je nog makkelijker af als je dit als doel hebt. 

Wist jij dat je op deze manier je stofwisseling een boost kan geven?

Bron: Byrdie
Bron beeld: Thinkstock