Lifestyle

10 geniale hacks die je leven makkelijker maken

Soms kom je van die dingen tegen op het internet waarbij je denkt… Waarom heb ik hier nog nooit eerder over gehoord? We hebben het hier over zogenaamde life hacks, dus trucjes en oplossingen voor alledaagse problemen. Het leven is nog nooit zo simpel geweest! 😉 Girlscene heeft tien van deze hacks verzameld die het leven van een meisje een stuk makkelijker maken.


bron

1. Bh bandje verbergen
Als je het vervelend vindt dat je bandje zichtbaar is als je een shirt draagt dan is bovenstaande oplossing iets voor jou. Je hoeft enkel een lusje met drukknoop aan de zoom van het shirt te naaien en je bandje er tussen te doen. Klaar! 


bron

2. Stijltang als strijkijzer
Ben je op reis en/of heb je geen strijkijzer bij de hand? Dan werkt je stijltang ook prima! Kreukels heb je zo uit je shirt als je de platen van de tang op 200 graden eromheen klemt. Probleem opgelost. 


bron

3. Verkleuring van ringen voorkomen
Super vervelend, maar niet onoverkoombaar: als je nep zilveren ringen draagt kun je erop rekenen dat de ringen verkleuren en afgeven op de huid. Als je de ringen voorziet van een laagje transparante lak voorkom je dit.


bron

4. Douchekap voor schoenen tijdens het reizen
Ga je op reis en neem je verschillende paren schoenen mee? Doe ze dan in een (doorzichtige) douchekap zodat je andere spullen niet kapot of vies maakt. Tip: bij hotels krijg je vaak zo'n kapje, dus neem die mee op de terugweg voor je schoenen. 


bron

5. Oude nagellak openmaken met elastiek
Nagellak potjes die je al langer dan een jaar in je kast hebt staan zijn vaak moeilijk open te maken. Zit jouw nagellak ook muurvast? Bind er dan een rubberen elastiek omheen. Op die manier heb je meer grip en weet je zeker dat je de nagellak weer kunt gebruiken.


bron

6. Vieze geurtjes uit spijkerbroeken halen in de vriezer
Deze hack is speciaal voor meiden die last hebben van stinkende broeken. Als je niet weet wat je daarmee moet doen dan is dit een goede oplossing! Leg de broek plat, zorg dat de zakken leeg zijn en doe er een plastic zak omheen. Vouw de openingen naar binnen en pers de lucht eruit. Leg het een paar uur in de vriezer et voilà.  


bron

7. Zet knopen vast met nagellak
Knopen zien er leuk uit op je kleding, maar het is zó vervelend als ze continu verdwijnen omdat ze loslaten. De tip is om een laagje transparante lak over de draden van de knoop aan te brengen. Dan kun je ervan uitgaan dat de knopen echt blijven zitten.


bron

8. Droog je haren met een T-shirt
Wees lief voor je haren en skip handdoeken als het op het drogen van je haren aankomt. Het is namelijk veel beter om je haren te drogen met de stof van een T-shirt. Dat is zachter waardoor je haar minder snel afbreekt of pluizig wordt. 


bron

9. Wijde broek in een laars stoppen
Hoge laarzen zijn super hip, maar als je een broek wil dragen die niet skinny is kom je in de problemen. Het ziet er niet erg mooi uit als je die stof in de broek propt. Vouw de broekspijp om, druk het plat tegen je kuit aan en trek een hoge sok aan. Schuif vervolgens recht in de laars. Opgelost! 


bron

10. Een sleutel(hanger) aan je sleutelbos toevoegen
Het komt je vast bekend voor: een sleutel(hanger) aan je sleutelbos toevoegen is een helse klus. Je nagellak chipt en soms breek je zelfs een stukje nagel af. Argh! Een ontnieter – om nietjes mee te verwijderen, dus – is in deze situatie je beste vriend. Zet het tussen de ring en nu kun je er naar hartelust van alles aanhangen. 

Welke dingen kende jij nog niet? 

Bron: Viralstories, Diply