Beauty

7x beautybehandelingen die je beter niet zelf kunt doen

De meeste beautybehandelingen kun je gemakkelijk zelf thuis doen, want naar een schoonheidsspecialiste gaan is vaak duur. Om je wenkbrauwen te epileren heb je niemand nodig, maar er zijn ook dingen die je beter aan iemand anders kunt overlaten. Deze dingen kun je beter niet zelf proberen. Don't try this at home, ladies!

1. Puistjes uitknijpen
Waarschijnlijk kun je niet ontkennen dat je weleens puistjes uitknijpt. Vooral als het puistje geel is kun je het bijna niet laten. Als je af en toe een puistje hebt is kan het geen kwaad om het zelf te doen, maar als je veel last van hebt acne is het beter om het aan een professional over te laten. Als je puistjes op de verkeerde manier uitknijpt kun je daar namelijk je hele leven littekens aan over houden.

2. Wimpers verven
Hoe fijn zou het zijn om 's ochtends op te staan met zwarte wimpers? Verven lijkt dus een goede oplossing, maar je kunt het beter niet zelf doen. Als je niet goed weet hoe het moet, is de kans groot dat je verf in je oog krijgt. 

3. Harsen
Van dat scheren word je in de zomer helemaal gek, dus je besluit dat het tijd is om te harsen. Dat is zeker een goed idee, maar doe het niet zelf. Het is bij jezelf lastig om de huid goed te spannen, waardoor niet alleen haartjes blijven zitten maar je ook huid meetrekt. Je hoeft niet per se naar de schoonheidsspecialiste te gaan, maar je kunt ook gewoon een handige vriendin vragen.

4. Tanden bleken
Er zijn allerlei middeltjes die beloven je tanden witter te maken, toch kun je dit beter niet zelf proberen. Je hoort bijvoorbeeld vaak dat je je tanden moet poetsen met bakpoeder of zout. Als je graag je tanden wil bleken kun je dat beter bij je tandarts laten doen. Als je zelf gaat experimenteren met bleekproducten is de kans groot dat je tanden beschadigen en het niet meer te herstellen is.

5. Haren verven
Naar de kapper gaan is helaas niet zo goedkoop en al helemaal niet als je ook nog eens je haar wil kleuren. Als je nieuwe kleur niet veel afwijkt van de kleur die je nu hebt kun je haarverf bij de drogist kopen. Vraag dan wel je moeder of een vriendin om je te helpen. Als je lang haar hebt is de kans groot dat je bepaalde plekken vergeet. Highlights of ombre hair kun je sowieso beter aan de kapper overlaten.

6. Zonnebank
De zonnebank is niet goed voor je gezondheid, maar als je toch een kleurtje wil voordat de zomer begint kun je het beste naar een gespecialiseerde salon gaan. Zij kunnen je adviseren welke producten je moet gebruiken en hoe lang je onder de zonnebank kunt. Ook kun je dan misschien een spraytan laten doen, zodat je zeker weet dat je egaal bruin bent en dat het niet slecht is voor je gezondheid.

7. Manicure/pedicure
Je handen en voeten worden vaak vergeten als het om verzorging gaat. Als je je voeten weer helemaal klaar wil maken voor het slipperseizoen, dan kun je dat het beste overlaten aan een ervaren pedicure. Als je zelf aan de slag gaat kan het zijn dat je ontstekingen krijgt, omdat de spullen die je gebruikt niet ontsmet zijn.

Welke dingen heb jij weleens zelf geprobeerd?

Bron: womenshealthmag

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀