Food

Cheesecake cupcakes

Geef toe, af en toe heb je zin om een keertje te zondigen. Dat is de 80/20-regel, remember?* Maak dan deze overheerlijke cheesecake cupcakes, waarvan je de vulling toch nog relatief slank maakt: met kwark, jam en agar agar. De bodem maakten wij van Foodness van verkruimelde koekjes, wel zo makkelijk. Met dit recept maak je vijf kleine cheesecakejes.

* De 80/20-regel: 80 procent van de tijd eet je bewust, gezond en let je op. De andere 20% van de tijd eet je precies datgene waar je zin in hebt, of dat nu Ben & Jerry's, pizza of een appel is. Dat is pas écht gezond!

Verkruimel de biscuits in een blender.

Roer de gesmolten kokosolie door de kruimels.

Druk het mengsel aan in ingevette muffinvormpjes. Zorg dat de bodem ongeveer 1 cm dik is en bewaar de vormpjes in de koelkast.

Meng de magere kwark en het fruitbeleg in een mengkom goed door elkaar.

Los de agar agar op in een beetje heet water en roer dit vervolgens door de aardbeienkwark. Net zoals in het recept voor de gezonde vijgentaart.

Verdeel de kwark snel over de bodems in de muffinvormpjes en bewaar ze circa 3 uur in de koelkast.

Sprenkel de geschaafde chocolade stukjes over de taartjes. De suikerarme kwarktaartjes zijn nu klaar om van te genieten!

Ga je deze lekkere cheesecake cupcakes maken?

Must reads 👀