Food

Recept: zelfgemaakte appelcompote

Appelcompote is een heerlijk zoet bijgerecht, waar vooral kinderen dol op zijn. Stiekem vinden wij het als volwassenen ook gewoon heel erg lekker en daarom maken wij een versie zonder geraffineerde suikers, met alleen een beetje honing. Dit recept is goed voor een vol pannetje compote, een bijgerecht voor 4-6 personen. Ik – Claartje van Foodness – leg uit hoe je het maakt.

Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.

Doe de kwarten in een pan en vul de pan met water, zo dat er boven nog wat appels uitsteken.

Voeg hier een kaneelstokje en een flinke eetlepel citroensap aan toe.

Breng dit op medium-hoog vuur aan de kook tot de appels helemaal zacht zijn. Als het geheel blijft sudderen kan dat best een tijdje duren.

Meng ondertussen de honing door de compote. Je hebt even geduld nodig, maar dan is je appelcompote ook echt klaar!

Je kunt de compote drie dagen in de koelkast bewaren.

Ga je deze appelcompote van Foodness maken?