Food

Super simpele energiereep

Soms beschik je even niet over een keuken. Omdat je midden in een verhuizing zit, of omdat je op je werk geen magnetron, oven of andere keukenapparatuur beschikt. Dan is het handig om no bake recepten te kennen, die je altijd en overal kunt maken. Deze energierepen zijn rauw en no bake, dus je hebt alleen de ingrediënten nodig. Claartje van Foodness laat zien hoe!

Een vormpje om ze in aan te drukken is overigens wel handig, maar of je daar nu een diep bord, ovenschaal of kartonnen doos voor gebruikt, dat maakt in feite niet uit. Bedek de binnenkant van je vorm voor de zekerheid met plastic folie, zodat je de enigszins plakkerige repen er makkelijk weer uit krijgt.

Met dit recept maak je ongeveer zes energierepen. Als je geen pindakaas wilt gebruiken kun je ook een andere notenpasta gebruiken, zoals cashewpasta, hazelnootpasta of amandelpasta. Let op: als je coeliakie hebt is het belangrijk om alleen havermout te gebruiken die als glutenvrij gecertificeerd is. Havermout is van nature glutenvrij, maar wordt vaak verwerkt in fabrieken waar ook glutenhoudende producten worden verwerkt.

Ingrediënten

Prak alle ingrediënten door elkaar met een vork. Als je wel keukenapparatuur tot je beschikking hebt is een keukenmachine of staafmixer ook van harte welkom. Meng tot alle ingrediënten goed gemengd zijn en je een plakkerige substantie hebt.

Verdeel het plastic folie over je vorm, voor je de energierepen erin doet. Druk het mengsel goed aan, zodat je stevige energierepen krijgt. Laat minimaal 2 uur rusten op een koele plek, bijvoorbeeld in de koelkast.

Snijd er repen van.

Probeer ook eens deze eiwitrijke energiereep, die vooral heel goed is om vlak na het sporten te eten. Daarmee geef je je spieren wat ze nodig hebben om te herstellen en heb je de dag erna minder spierpijn!

Ga je deze super simpele energierepen maken?