Beauty

Gespleten haarpunten: hier komt het door (en zo kom je er weer vanaf)

Je haar heeft meer te verduren dan je je waarschijnlijk voor kunt stellen. Van heet douchen en je haar in een strakke knot doen tot je haar vastbinden met een elastiek en het verven van je lokken. Als jij je afvraagt waarom precies jij altijd te maken hebt met gespleten haarpunten moet je vooral verder lezen. Girlscene zet namelijk verschillende oorzaken op een rij!

De volgende dingen zijn (mogelijk) oorzaken van de gevreesde gespleten haarpunten.

1. Je gebruikt geen hittebeschermer
Foei. 😉 Maar echt, als je een föhn of andere haar tool gebruikt op je haren is het super belangrijk om een hittebeschermer te gebruiken. Stijl- en krultangen worden soms wel 200 graden en dat klem jij in je haren… Als je daaraan denkt is het best begrijpelijk dat je haar het zwaar heeft, toch? Vooral als je dit zo goed als dagelijks doet.

2. Je bindt je haar (strak) vast als het nat is
Er zijn veel momenten waarop je een elastiek nodig hebt om je haar uit je nek en gezicht te houden. Een knot, staart en vlecht zijn heel hip, maar vermijd deze hairdo’s als je haar nog nat is. Wanneer het haar nog erg nat is leidt dit namelijk tot het afbreken van je haren en dat is zonde.

3. Je skipt conditioner
De punten van je haar hebben simpelweg net iets meer liefde nodig. Geef de punten dat door je haren te voorzien van een beetje conditioner nadat je het hebt gewassen met shampoo. Je hebt iets nodig dat ervoor zorgt dat je haren netjes naast elkaar blijven liggen zodat het glad blijft. Een conditioner is hier perfect voor. Wordt je haar slap van conditioner? Gebruik dan de leave-in variant.

4. Je draagt je haar te vaak los
Los, vast… Hoe moet je je haren nu dragen? Het liefst op verschillende manieren. Als je elke dag je haren los draagt betekent dat het elke dag langs je rug schuurt. Als je in de auto zit beweegt het tussen de rug en de autostoel en zo kun je nog even doorgaan. Dit maakt de haarpunten kapot. Kies dus het liefst goede momenten uit om je haren los te dragen en om je haren in een knot (met clip) te dragen.

5. Je verft over je geverfde haar
Niemand hoeft je te vertellen dat je haar een ander kleurtje geven niet heel goed is. Maar iedereen mag doen wat zij niet laten kan! Je moet echter wel opletten. Vooral blondines moeten rekening houden om niet hun geblondeerde haar te verven. Beperk het liever tot de uitgroei. Wanneer je keer op keer over het gebleekte haar verft, is het slechts wachten totdat het haar zwakker wordt en gespleten haarpunten verschijnen.

6. Je wast je haar veel
Het is mogelijk dat je haar niet al te best aanvoelt als je het iedere dag wast. Om de dag wassen is daarom al een stuk beter. Bovendien helpen de natuurlijke oliën om je haar zacht en glanzend te houden. Daar kan geen glansspoeling tegenop!

7. Je gebruikt geen goede borstel
Een haarborstel kan daadwerkelijk verschil maken. Lees dit artikel voor meer informatie. Kam je je haren onder de douche? Doe het dan op het moment dat je conditioner intrekt en gebruik een kam met wijde tanden.

8. Je gaat niet vaak genoeg naar de kapper
Je kunt verschillende haarstylingproducten gebruiken om gespleten haarpunten te repareren, maar dit werkt slechts tijdelijk. Als de punten er echt niet meer uitzien zit er maar één ding op: naar de kapper gaan. Wie lang haar heeft mag best om de paar maanden plaatsnemen in de kappersstoel voor een fris kapsel. Je ziet dan meteen dat je haar een stuk beter valt!

Je leest nu vooral wat je mogelijk verkeerd doet. Wil je gespleten haarpunten voorkomen – voor zover dat kan -? Doe dan het tegenovergestelde van de dingen hierboven en je haar zal je dankbaar zijn! 🙂

Â