Lifestyle

9 redenen waarom je móét reizen als twintiger

Je bent net afgestudeerd en op zoek naar een baan of je hebt gewoon zin in een tussenjaar… Een heel jaar niets doen en alleen maar films en series kijken is natuurlijk hartstikke relaxed, maar dit gaat na twee weken echt wel vervelen! Reizen is een erg leuke ervaring, zeker als je jong bent. Girlscene vertelt je aan de hand van negen redenen waarom jij moet reizen als twintiger!

1. Is geld een probleem? Je hebt geen geld nodig!
Je hebt niks te verliezen en in het buitenland zijn ook genoeg banen te vinden. Je kunt bijvoorbeeld in het buitenland vaak terecht als seizoenswerker. Of je kunt in een land in Azië bijvoorbeeld Engelse les geven als je deze taal goed beheerst. Tevens kan de werkervaring in het buitenland goed van pas komen op je CV en je toekomstige sollicitaties. 

2. Je talenten verdwijnen niet, maar ontwikkelen juist
Heb je een goede en leuke baan, slaag je elke keer cum laude en zit je vol met nieuwe ideeën? Dan ben je na dat jaartje reizen nog steeds gewild bij verschillende bedrijven. Leg de ambities even naast je neer en ga reizen. Wedden dat je na je reis met nóg meer kennis en skills terugkomt? Ook al heb je niet in de schoolbanken gezeten. 

3. Je leert goed communiceren
Je kunt moeilijk op reis je mond houden en alleen goede gesprekken met jezelf voeren.. Je nieuwe mensen en maak je leuke contacten. Reizen zorgt er ook voor dat jij je ontwikkelt in het communiceren. Je leert opnieuw om van vreemden, vrienden te maken en bent ondernemend. Deze kwaliteiten die je ontwikkeld hebt tijdens het reizen komen later ook weer van pas. 

4. Je kunt beter relativeren
Je hebt over de Chinese muur gelopen en door het oerwoud in Thailand. Je hebt verschillende hoogtes en dieren gezien. Door reizen schrikken minder dingen in het leven je af. Je bent minder snel bang en ontwijkt minder snel dingen waar je normaal gesproken wel bang voor bent. Je bent door het reizen héél wat gewend geraakt. Een simpele opdracht op school of op je werk pak jij makkelijk met beide handen aan. 

5. Je leert op je eigen instinct af te gaan
Als jij je leventje kan leiden in een ander land met een andere taal en andere mensen… dan kun je vrijwel alles. Je wordt assertiever en lastige situaties goed uitvogelen. Je gaat af op je eigen instinct en leert jezelf vertrouwen. Jij weet je eigen mening en gedachten te vormen. Deze vaardigheden komen wederom van pas.

6. It's easy!
Vroeger waren mensen afhankelijk van wat je in boeken las over een ander land. Tegenwoordig is internet 'the place to be' voor reizigers. Je kunt de goedkoopste reis samenstellen en precies lezen wat een land te bieden heeft. Een reis plannen is easy! Je kunt zelfs vooraf afspraken maken en meer te weten komen over de bevolking. 

7. Je moet nog een hele lange tijd werken
Tegenwoordig werk je langer door dan je eigenlijk zou willen. Van je twintigste tot je vijfenzestigste werken is een erg lange tijd… Als je iets van de wereld wilt zien dan is het nu het juiste moment. Als reizen één van je dromen is, natuurlijk! Bewaar deze dan niet voor morgen zoals veel mensen wel doen. Uiteindelijk komt het er toch niet van! 

8. Je bent heel wat ervaringen rijker
Je hebt alleen gereisd en bent in bizarre situaties terechtgekomen. Natuurlijk was je niet helemaal alleen, want je hebt verschillende mensen ontmoet. Je hebt bepaalde mensenkennis opgedaan die veel mensen niet hebben. Veel werkgevers vinden het fijn als jij deze skill hebt. 

9. Je krijgt spijt als je het niet gedaan hebt
Het is cliché, maar zeker waar. Iedereen die na zo'n reis terug komt zal nooit vinden dat het saai was en zeker niet de moeite waard. Het is goed om te reizen voordat je een 'burgerlijk' huisje-boompje-beestje leven hebt. Reizen laat je dingen meer waarderen in het leven en je zal inzien hoe mooi het leven en de wereld is. 

Ben jij van plan te reizen?

Bron: 27vakantiedagen
Bron beeld: Thinkstock

Pin je inspiratie in Pinbook