News

Wow: Student reist wereld over om Facebook vrienden te worden

Facebook laat gebruikers altijd 'mensen die je misschien kent' zien. Aan de ene kant is dat natuurlijk super handig omdat je op die manier in contact komt met een buurmeisje van vroeger. Maar aan de andere kant staan er vaak mensen tussen uit een ander land die je helemaal niet kent. Het overkwam Victor uit België en hij besloot om de man van de vriendschapssuggestie op te zoeken aan de andere kant van de wereld.

Een vrouw uit Slowakije hier en een man uit Suriname daar… Soms is het moeilijk te begrijpen hoe Facebook erbij komt dat je die personen 'misschien kent' terwijl je nog nooit in die landen bent geweest. Leuk die suggesties, maar negen van de tien keer laat je die misschien voor wat het is. De Vlaamse Victor, een filmstudent, gaat daar anders mee om. 

Victor vindt het bijzonder dat hij een vriendschappssuggestie te zien krijgt van een man met baard uit Austin in Amerika. De vraag is waarom Facebook denkt dat Victor Neal D Retke ergens van kent? Wat als het meant to be is en de twee echt vrienden kunnen worden? Victor neemt rigoureuze maatregelen en stapt in het vliegtuig naar Austin. Tijd om het één en ander uit te zoeken en om te zien of Facebook gelijk heeft dat ze vrienden moeten zijn!

In de onderstaande video zie je hoe Victor probeert om Neal te vinden in Amerika. De term video is trouwens een understatement, want Victor noemt het een documentaire. Het duurt 30 minuten en de samenvatting zie je onder de video.

 


In een wereld waar 7 miljard mensen wonen is er nog een wereld ontstaan: de online wereld. Daar zijn zo'n 845 miljoen mensen actief die met iedereen bevriend kunnen raken. In de online wereld is er een 'hogere macht' – in dit geval Facebook – die zegt dat Victor blijkbaar vrienden moet zijn met Neal. 


Dus Victor ziet het als zijn missie om erachter te komen of hij echt vrienden kan zijn met Neal. 


Mensen op straat worden gevraagd naar Neal… 


… er hangen zelfs posters door de stad.


Na lang zoeken is er eindelijk iemand die deze man kent! Al gelooft hij niet veel van Victor's verhaal…


Geloof het of niet: maar na een week heeft Victor Neal gevonden.


Neal kan om Victor's actie lachen. Sterker nog, hij wil vrienden worden!


Ze spenderen tijd samen en worden niet alleen op Facebook vrienden, maar ook in het echte leven.

Wat vind jij van de video/documentaire? Zou jij het aandurven om de wereld over te vliegen en een onbekende te vragen om je vriend(in) te zijn?

Bron: BoredPanda