Beauty

13 manieren om kokosolie als beautyproduct te gebruiken

Behalve dat je er mee kunt bakken, kun je nog veel meer met kokosolie doen. Super handig, want als je voortaan altijd kokosolie in huis hebt hoef je nooit meer bang te zijn dat je zonder scheergel, make-up remover of gezichtsscrub zit. Girlscene geeft je 13 manieren om kokosolie te gebruiken als beautyproduct.

1. Als scheergel
Kokosolie is een goed alternatief voor scheergel. Meng de kokosolie met shea butter en jojoba olie voor een extra zachte huid. Door kokosolie te gebruiken zorg je ervoor dat je irritatie na het scheren voorkomt. Ook kun je na het scheren je scheermesje reinigen met kokosolie.

2. Als scrub voor je gezicht
Kokosolie is ideaal om te gebruiken als scrub. Je hoeft het alleen maar te mengen met suiker voor een super zachte en verzorgde huid.

3. Als make-up remover
Wrijf met je handen een beetje kokosolie op je gezicht, laat het een minuut zitten en haal het er af met een wattenschijfje. Pas wel op dat het niet in je ogen komt.

4. Om je nagelriemen te verzorgen
Als je vaak je handen wast zijn je nagelriemen vaak erg droog, dus ook je nagelriemen kunnen wel wat extra verzorging gebruiken. Smeer ze regelmatig in met kokosolie voor mooie verzorgde handen.

5. Op je lippen
Is je lippenstift favoriete bijna op? Geen paniek. Doe een beetje kokosolie in een leeg bakje en meng het met de lipstick. Zo heb je nog langer plezier van je lipstick en het is goed om je lippen te hydrateren.  

6. Om je kwasten schoon te maken
Je kunt kokosolie niet alleen gebruiken op je eigen lichaam, maar je kunt er ook je kwasten mee wassen. Kokosolie werkt namelijk antibacterieel en tegen schimmels en dat is belangrijk om je kwasten goed te reinigen. Meng een deel kokosolie met twee delen antibacteriële zeep en spoel ze na het wassen uit met lauw water.

7. Deodorant
Als er één product is waar je echt niet zonder kan, dan is het wel deodorant. Toch kan het gebeuren dat je geen deodorant in huis hebt. Een goed alternatief is dan kokosolie. Zweetgeur wordt veroorzaakt door bacteriën, dus het is belangrijk om te zorgen dat je zo min mogelijk bacteriën op je lichaam hebt. Kokosolie heeft een antibacteriële werking, dus als je je oksels hiermee wast vermindert dat je zweetgeur. Het stopt het zweten niet, maar je stinkt minder snel naar zweet.

8. Op je wimpers
Heb je er weleens aan gedacht om je wimpers te verzorgen? Waarschijnlijk niet. Doe met een wattenstaafje wat kokosolie op je wimpers voordat je gaat slapen, voor extra mooie wimpers. Pas wel op dat je niet te veel gebruikt, want het is niet de bedoeling dat het in je ogen komt.

9. Tegen een schrale huid
Kokosolie is een van de weinige middeltjes die er echt voor zorgt dat je huid herstelt. Test wel eerst op een klein stukje van je huid om erachter te komen of je niet allergisch bent.

10. Als glijmiddel
Natuurlijk niet echt een beautyproduct, maar wel een handige tip. Doordat kokosolie een natuurlijk product is, is de kans klein dat je er allergisch voor bent. Let wel op dat je het niet gebruikt in combinatie met condooms, want dit kan het rubber aantasten. Nog een fijne bijkomstigheid is dat het schimmelinfecties voorkomt.

11. Als anti-roos shampoo
Door de antischimmel werking van kokosolie is het ideaal om roos te bestrijden. Roos ontstaat namelijk door een schimmel. 

12. Om je haar de hydrateren
Het werkt niet alleen om roos te bestrijden, maar het werkt ook hydraterend en het bestrijdt pluizig haar. Breng een ruime hoeveelheid kokosolie aan in je haar, laat het ongeveer een uur zitten en spoel het goed uit.

13. Als tandpasta
Bacteriën zijn de boosdoener als het gaat om gebitsproblemen. Kokosolie is daarvoor dus een goede oplossing. Meng de tandpasta met zuiveringszout, voor een goede natuurlijke tandpasta. Als je graag een frisse smaak wil kun je een paar druppels etherische olie met muntsmaak toevoegen. 

Kende jij deze tips al? Welke ga jij proberen?

Bron: cosmopolitan

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀