News

Update: 40 lichamen uit het vermiste AirAsia vliegtuig gevonden

Triest nieuws… De week begon niet goed toen de Girlscene redactie schreef over het vermiste vliegtuig van AirAsia. In het weekend na de Kerst festiviteiten kwam het nieuws naar buiten dat het AirAsia toestel met meer dan 160 inzittenden nooit de eindbestemming Singapore heeft bereikt. Vandaag is er brekend nieuws: er zijn 40 lichamen gevonden.

In het artikel van gisteren kon je lezen dat het AirAsia vliegtuig vermist is en wat de stand op dat moment was. Of eerder gezegd… Wat ze tot nu toe niet wisten. Het was niet bekend wat er precies was gebeurd en daarom was de enige mogelijkheid speculeren over waar het toestel is. Twee dagen werd er zonder resultaat gezocht naar het vliegtuig en de passagiers en vandaag is er eindelijk brekend nieuws. Wat er voorspeld was is werkelijkheid geworden.

Het is brekend nieuws, maar tegelijkertijd ook triest nieuws. Er werd al bekend gemaakt dat een Australisch vliegtuig brokstukken had gespot in het zoekgebied. Het werd niet bevestigd of dit om het toestel van AirAsia ging. Vandaag blijkt dat dit wel het geval is. Tijdens de zoektocht, die vandaag verder ging, zijn lichamen en brokstukken van het vliegtuig gevonden.

Ter hoogte van Borneo vonden Indonesische reddingsteams de lichamen en stukken in de zee. Op dit moment is officieel bevestigd dat het gaat om het puin van het vermiste vliegtuig. De eerste zes lichamen werden gevonden op ongeveer 10 kilometer afstand van de plek waar het vliegtuig het contact verloor en van de radar verdween. Drie van de zes mensen droegen geen reddingsvest, maar hun lichaam bleef nog wel intact. In de uren daarna liep het aantal op tot 40 lichamen. Het vliegtuig zelf is nog steeds spoorloos, enkel de lichamen en dingen zoals koffers zijn gevonden.

Wat denk jij dat er precies met het vliegtuig gebeurd is?

Bron: Huffington Post
Beeld: Reporters