Beauty

What to do tegen snorhaartjes?!

Of je nu een jongen of een meisje bent, rood, blond of bruin haar hebt… Iedereen heeft te maken met gezichtsbeharing. En daar is niks mis mee! Maar sommige meiden vinden bijvoorbeeld hun snorhaartjes erg storend. Speciaal voor die meiden schrijft Girlscene dit artikel, want we vertellen je precies hoe je van die zichtbare snorhaartjes afkomt.

Heb je het licht op je schijnen en sta je voor een spiegel met vergrootglas? Dan kun je bij ieder persoon snorhaartjes zien. Zelfs als ze heel licht gekleurd zijn! Daar is helemaal niks mis mee, maar toch zijn er meisjes die dit niet prettig vinden. Daarom lees je in dit artikel hoe je die haartjes verwijdert als het je echt heel erg stoort. Hieronder vind je de meest gangbare manieren om het haar te verwijderen.

Laser
De eerste methode is meteen een prijzige methode. Laseren is namelijk een manier om je haren weg te krijgen. Haren op je been en oksel, maar dus ook op je gezicht! Dit werkt overigens alleen op donkere haren en je moet van tevoren de plekken scheren die je laat laseren. Als je dat ervoor over hebt is dit iets voor jou.

Waxen
Waxen is iets wat meer in de categorie ‘huis-tuin-en-keuken’ valt. Bij de drogisterij zijn er verschillende merken die waxstrips verkopen voor het gezicht. Dit kun je dus prima gebruiken om jezelf van de snorharen te ontdoen! Je kunt de strips op maat knippen indien nodig. Het enige wat je hoeft te doen is de strips op te warmen tussen de handen, de twee stroken van elkaar af te trekken en het met de haargroei mee op de huid boven je bovenlip te plakken. Doe dit per kant, dus niet alles tegelijk. 😉 Druk de strip goed aan en trek het vervolgens tegen de haargroei in van de huid af. Nu ben je een paar weken verlost van de haartjes.

Suikerwax
Je kunt trouwens ook je eigen suikerwax maken als je geen pakje met waxstrips wil kopen. Girlscene schreef daar een tijd geleden al een artikel over, dus klik hier om te lezen hoe het werkt. Voor deze DIY wax heb je slechts enkele ingrediënten nodig, namelijk suiker, water en citroen.

Epileren
Zijn er een paar haren die je storen, maar vind je het niet de moeite waard om de hele shebang te waxen? Pak dan je pincet en goed licht erbij en verwijder de haren individueel met een pincet. Goedkoop én makkelijk.

Ontharingscrème
Het ruikt waarschijnlijk niet erg lekker, maar ontharingscrème is een snelle en pijnloze manier om gezichtshaar te verwijderen. Zoek uiteraard wel een variant die je op je gezicht kun gebruiken, want het is niet de bedoeling dat je uitslag of irritaties krijgt. In de meeste gevallen laat je het een aantal minuten zitten waarna je het verwijdert met een spatel of doek. Dit is iets wat iedereen kan doen omdat het zo eenvoudig is.

Draad
Met draad haar verwijderen is pijnlijker dan ontharingscrème gebruiken, maar het is wel heel effectief. Dit is een techniek die je beter niet zelf uit kunt voeren tenzij je het heel goed kan. Ga dus liever naar een salon waar de mensen gespecialiseerd zijn in het werken met draad. En nee, ze vinden het niet raar als je snorhaartjes weg wil laten halen, mocht je daar bang voor zijn. 😉

Haal jij snorhaartjes weg? Welke methode gebruik je daarvoor?

Beeld: Thinkstock