Beauty

8 nagellak fouten die vaak worden gemaakt

Als je nagels netjes gelakt zijn, ziet dat er verzorgd uit en het zorgt ervoor dat je look helemaal compleet is. Toch is nagels lakken niet altijd leuk, want meestal heb je er maar maximaal twee dagen plezier van. Ook kost het wel even tijd als je het echt goed wil doen. Girlscene zet 8 fouten op een rijtje die je maakt als je je nagels lakt.

1. Je gebruikt geen basecoat
Het kost wat extra tijd dus vaak wordt deze stap overgeslagen, maar dat is zeker niet terecht. Het is belangrijk om een basecoat te gebruiken, want dat zie je terug in het resultaat. Je nagellak blijft hierdoor niet alleen langer zitten, maar het zorgt er ook voor dat je nagels niet verkleuren als je je nagellak er weer af haalt. Ook zorgt het ervoor dat je nagellak beter hecht, het werkt net als een primer die je onder je make-up gebruikt.

2. Je knipt je nagelriemen
Sommige mensen knippen hun nagelriemen, maar dat is een slechte gewoonte. Als je je nagelriemen knipt, maak je een open wond die erg gevoelig is voor infecties. Ook worden ze niet mooier als ze weer terug groeien. Dus als je ze knipt omdat je dat mooier vindt, kun je er beter mee stoppen. Je kunt beter een bokkenpootje nemen en hiermee je nagelriemen terug duwen. Ook bestaan er speciale 'cuticle removers', dat is een soort crème die je nagelriemen niet verwijdert, maar wel de losse velletjes weghaalt waardoor je nagelriemen mooier worden.

3. Je brengt de nagellak te dik aan
Sommige nagellak lijkt in één keer goed te dekken, maar vaak is het dan zo dat je de nagellak te dik hebt aangebracht. Hierdoor droogt het niet goed en als je ergens tegen aan stoot krijg je snel beschadigingen. Je kunt beter twee dunne laagjes aanbrengen dan één dikke laag.

4. Je nagels zijn niet schoon als je begint
Het is belangrijk dat je nagels goed schoon zijn voordat je begint met lakken. Als er nog vettigheid op je nagels zit dan hecht de nagellak niet goed, waardoor het resultaat minder mooi wordt.

5. Je schudt met het potje nagellak
Als je schudt ontstaan er luchtbelletjes in de nagellak en dat zie je terug als je het aanbrengt. Soms is het toch nodig om je nagellak weer goed te mengen. Je ziet dan dat er een ander laagje op je nagellak drijft, je kunt dan het beste je nagellak voorzichtig tussen je handen rollen. Zo mengt de nagellak weer, maar ontstaan er geen luchtbelletjes.

6. Je wacht niet lang genoeg voordat je de volgende laag aanbrengt
Het is belangrijk dat je eerste laag goed droog is voordat je nog een laagje nagellak aanbrengt. Als je nagellak nog nat is onstaat er één dikke laag die niet goed droogt. Je nagellak wordt niet hard en beschadigt snel.

7. Je lakt je nagels te dicht bij de randjes
Het is de bedoeling dat je echt alleen je nagels lakt. De lak hoeft niet je hele nagels te bedekken, het is vaak juist mooier om dat niet te doen. Als je aan beide kanten een stukje vrij laat, lijken je vingers langer. En dat niet alleen, als je nagellak in de randjes aan de zijkant komt of op je nagelriem, dan krijg je het er bijna niet meer af.

8. Je gebruikt geen topcoat
Een topcoat zorgt ervoor dat je nagels extra glans krijgen, maar het beschermt je nagellak ook. Je nagellak blijft veel langer zitten dan wanneer je de topcoat skipt.

Doe jij deze dingen fout als je je nagels lakt?

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀