Lifestyle

8 trucs om altijd goed op de foto te staan

Je kunt er bijna niet omheen: camera's zijn overal. Of het nu een spiegelreflexcamera is of gewoon een simpele iPhone… De hele dag worden er foto's gemaakt. Van selfies tot serieus poseren met vriendinnen. Een foto maken is voor meiden met camera-angst zo'n beetje het ergste wat er is, maar Girlscene belooft dat je er met de volgende trucs altijd perfect opstaat!

Met de volgende tips ben je altijd klaar voor een foto.


1. Duw je gezicht naar voren

Soms hebben mensen de neiging om hun hoofd iets terug te trekken. Op zich is daar niets mis mee, maar de kans dat je dan met een onderkin op de foto staat is groter. Als je dat wil voorkomen is het beter om je hoofd een tikje naar voren te duwen. Door dat onnatuurlijke gevoel moet je even heen bijten, want op de foto merk je er niets van! Je gezicht lijkt slanker en je nek langer.

2. Doe je haren naar achteren
Misschien ben je trots op je lokken en laat je dat maar al te graag zien! Prima, maar pas op dat je haren niet je gezicht overnemen. Het is net iets mooier als je je haren achter je oren duwt zodat je jukbenen beter zichtbaar zijn en je gezicht gelift lijkt. Denk je nu 'lekker belangrijk'? Je gezicht ziet er tegelijkertijd open uit, dus dat is wel de moeite waard. 😉

3. Zoek je goede hoek
Ieder meisje heeft haar goede kant en haar goede hoeken. Weet dus wat voor jou werkt. Over het algemeen is een foto van onder genomen niet flatteus, terwijl een foto die je iets van boven neemt veel meer voor je gezicht doet. Probeer eens verschillende hoeken en kanten uit en je ziet hoeveel verschil het maakt. Soms lijk je namelijk een compleet ander mens!

4. Vermijd strak naar achter-gekamd haar
Je haar strak naar achteren kammen kan praktisch zijn, maar voor de foto is het meestal minder mooi. Tenzij je Kim Kardashian heet. 😉 Haar dat soepel valt fotografeert namelijk beter. Dus als je weet dat er foto's worden gemaakt is het handig om rekening te houden met volume en glans. En is je volumineuze kapsel ingezakt? Ga dan nogmaals met je handen door het haar om het een lift te geven. En zoals bij punt 2 beschreven staat is het beter om je haar even achter je oren te schuiven. 

5. Vind goede belichting
Heel eerlijk: belichting kan een foto maken of breken. Je hebt niet altijd een Instagram filter bij de hand, dus zorg ervoor dat het licht op je schijnt door bijvoorbeeld bij een raam te staan. Daglicht is namelijk het mooiste licht dat er bestaat! Worden er 's avonds foto's gemaakt? Zoek dan zacht licht dat niet direct op je gezicht schijnt om rare schaduwen te voorkomen. Anders kan het weleens zo zijn dat het lijkt alsof je enorme wallen hebt…

6. Make-up
Draag je make-up? Kies dan altijd voor een lichte basis. Als je je gezicht volsmeert met een dikke laag foundation zie je er namelijk 2D uit op de foto. Bovendien doen de juiste kleuren wonderen. Een te lichte foundation laat je op een spookje lijken terwijl een te donkere foundation je een wortel-achtige teint geeft. Vergeet trouwens niet om een frisse blush op je wangen aan te brengen en speel met kleur op je lippen als je dat normaal ook doet. Dit komt namelijk beter over op camera! 

7. Glimlach
Een oprechte en spontane lach is het mooiste van allemaal. Heb je moeite met een gemeende lach? Zeg dan niet 'cheese' maar 'money' of druk je tong tegen de achterkant van je boventanden aan terwijl je glimlacht. Dat zorgt ervoor dat het er niet nep uitziet.

8. Hoe eerder je een foto maakt, hoe beter
Ben je op een feestje? Zorg dan dat je de foto's vroeg op de avond maakt als je haar en make-up perfect zit en je nog nuchter bent. De aangeschoten look in je ogen is namelijk moeilijk om weg te Photoshoppen als je graag een wijntje of iets anders alcoholisch drinkt. 

Wat zijn jouw tips om goed op de foto te staan?

Bron: Byrdie
Beeld: Instagram