Beauty

Handig: Venus Snap scheermes voor op reis

Ooit een scheermes schattig genoemd? Girlscene's Renée deed dat nooit – totdat ze kennismaakte met een klein maar super handig mesje! Ieder meisje dat regelmatig op reis is of ergens anders slaapt moet zeker even verder lezen, want Girlscene heeft een scheermes voor op reis getest. Ben je benieuwd of het wat is en of het al het geld waard is? Lees dan snel verder!

Over het algemeen lees je op Girlscene niet per se een artikel over één product of één merk, maar vandaag maken we een uitzondering. Onlangs verscheen er namelijk een super schattig scheermesje op de redactie. Schattig? Ja, of nou ja… Vooral handig. Girlscene's Renée spotte het al maanden geleden op YouTube, maar helaas was het alleen in Amerika verkrijgbaar. Tot voor kort! We hebben het over de Gillette Venus Snap. 


Ooit een compact scheermes gezien? Wij op de Girlscene redactie nog niet! Alleen is de vraag of klein wel beter is. Een mini flesje OPI nagellak is bijvoorbeeld minder goed omdat het kwastje anders (slechter…) is. Dus vandaar dat er een lichte twijfel is zodra de Venus Snap op het bureau ligt. Scheert het net zo fijn en snel als een gewoon scheermes? 


Allereerst, wat krijg je bij aanschaf van een Gillette Venus Snap: 
– Venus Embrace scheermes met beschermende gelkussentjes
– Minihandvat 
– Compact doosje om de Venus Snap in op te bergen


Het voordeel is dat een normaal Venus mesje ook op de Venus Snap past, dus je hoeft geen speciale mini mesjes aan te schaffen. Gelukkig! Dat betekent dat de kwaliteit niet minder is en dat mag ook wel, want je betaalt maar liefst €14,99 voor dit apparaat.

De bedoeling van de Venus Snap is dat je on the go kunt scheren, maar het beste is natuurlijk om gewoon onder de douche of in bad te scheren.

Onder de douche…
Oké, tijd om de Venus Snap uit te proberen! Ik – Renée – gebruik het liefst een scheermesje in combinatie met een scheergel. Zorg dat de huid zachter is door het warme water voordat je begint. Daarna is het belangrijk dat er zo min mogelijk water op je benen te hebben omdat je de scheergel anders te dun maakt. Goed, het liefste breng ik een royale hoeveelheid aan en dan is het tijd om te gaan scheren. Het handvat is echt een stuk kleiner dan een gewoon scheerapparaat, dus dat is de eerste minuut even wennen. Maar ondanks de grootte houdt het eigenlijk best prima vast. Het felroze deel van het handvat is een soort rubber met structuur waardoor het niet uit je handen glipt tijdens het scheren. Na iedere strook moet je het scheermesje zelf wel afspoelen onder de douchekop, maar dat is in principe niet anders dan normaal. Het scheelt dat het mesje een normale grootte heeft, waardoor je dus geen verschil merkt qua kwaliteit. 


De Venus Snap scheert snel. Hoewel je voor je benen iets verder moet bukken dan normaal is het heel fijn in gebruik! Je oksels zijn bijvoorbeeld binnen no time glad omdat je voor je gevoel dichter op de huid zit. Een ander groot voordeel is uiteraard het formaat wat ideaal is voor meiden die vaak ergens anders slapen en dan een scheermes meenemen. Tot slot is het blauwe doosje echt een goede toevoeging. Hierdoor kun je de Venus Snap makkelijk vervoeren én lekt het water er na het douchen goed uit door de gaatjes aan de onderkant. Daar is over nagedacht. Minder leuk is de prijs, want €14,99 voor één scheermesje en het handvat met opbergdoosje is best veel. Daar tegenover staat dat het apparaat wel lang meegaat en je alleen de mesjes hoeft te vervangen als ze bot zijn.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 9/10

Wat vind jij van de Venus Snap? Zou jij zo'n scheerapparaat kopen?