Beauty

Alles wat je moet weten over hairextensions

Ben je helaas niet gezegend met een volle bos haar? Don't worry! Dan zijn hairextensions namelijk een goede oplossing. Met een paar extensions in je haar creëer je binnen no time meteen voller en volumineuzer haar. Girlscene's Danique koos voor mooie Balmain extensions, deze liet ze bij Rob Peetoom Hair & Beauty Amsterdam Bijenkorf inzetten. Bekijk snel het eindresultaat van Danique's nieuwe coupe en lees over de voordelen en feiten van hairextensions!

Feiten:
♥ Hairextensions zijn gemaakt van 100% echt haar, dat is het mooist en het beste voor je haar.
♥ De extensions blijven ongeveer 3 maanden zitten.
♥ De extensions zijn er in verschillende lengtes: 30 cm, 40 cm, 45 cm en 60 cm.
♥ Wax (keratine) hairextensions zijn niet per se schadelijk voor je haar. Of extensions schadelijk zijn voor je haar ligt aan de manier van plaatsen, de verzorging achteraf, hoe lang je de extensions draagt en op welke manier je de extensions verwijdert.
♥ De extensions van Balmain zijn gemaakt van Chinees haar. Deze zijn het meest geschikt voor mensen met steil haar.


De linkerhelft is zonder extensions en de rechterhelft is met, wat een verschil!

Tips & voordelen:
♥ Je kunt je haar door extensions volume geven en/of verlengen. 
♥ Laat extensions altijd door een professional zetten. Het lijkt erg makkelijk om het zelf te plaatsen, maar een kleine fout kan grote gevolgen hebben en je haar bijvoorbeeld afbranden…
♥ Let op het merk van de extensions dat je laat plaatsen. Er zijn namelijk ook merken die minder mooie stukken in je haar zetten en er daardoor bijvoorbeeld niet natuurlijk uitzien. Ook kunnen slechte kwaliteit extensions in de klit raken, je eigen haar beschadigen en een erg droge en pluizige coupe geven.  
♥ Let goed op de structuur van je eigen haar en de structuur van de extensions. Dit moet dicht bij elkaar liggen. Een professional kan je hierbij een goed advies geven. Met steil haar is het erg raar als je gekrulde extensions laat zetten. Met goede extensions die bij jouw eigen haar passen, kun je vrijwel alles doen wat je wilt; laten drogen, krullen en steilen.
♥ Gebruik een goede haarborstel. Je hebt ook speciale borstels voor extensions. Borstel je haar in de ochtend, avond en voor het wassen goed door. Dit zorgt ervoor dat de extensions niet gaan klitten. Borstel wel voorzichtig!
♥ Gebruik goede haarproducten, het liefst zonder siliconen en olie. Je haar wordt hier namelijk zo glad van dat de extensions eruit kunnen glijden. Informeer bij de kapper welke shampoo geschikt is.
♥ Ga af en toe met je vingers door je haar om de extensions goed los van elkaar te houden, zo voorkom je dat losgekomen haren gaan klitten en de extensions aan elkaar vast zitten.
♥ Laat je extensions ongeveer drie maanden zitten, niet langer. Iedereen heeft haaruitval en door haaruitval worden de plukjes waar de extensions aan vast zitten steeds dunner. Als je de extensions te lang laat zitten wordt het te zwaar voor je haar en kan je eigen haar afbreken. Ook kunnen de uitgevallen haren tussen de bonding van je extension gaan vervilten en daardoor kun je het niet goed uitkammen. Wees dus op tijd bij het verwijderen van je extensions.
♥ Verwijder je extensions niet zelf, maar laat dit doen door een professional. In salons hebben ze hier de juiste middelen voor en wordt dit super voorzichtig en zorgvuldig gedaan. Op deze manier ziet je eigen haar na het verwijderen van de extensions er gezond en prima uit. 

Lees hier nog meer informatie over de verschillende soorten extensions!

Bekijk in de video's hoe de extensions worden geplaatst. 

Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube

Bron: Balmain, Glamour

Zou jij ook extensions willen laten zetten of heb je dit wel eens gedaan?