Lifestyle

11 vieze dingen die je iedere dag doet

Er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat je gebruikmaakt van het openbaar vervoer, een pinautomaat, een winkelmandje en je smartphone. Ongemerkt komen hierdoor heel wat bacteriën op je handen terecht. Dat is niet erg, want we zijn er inmiddels aan gewend en misschien is het juist wel goed voor onze weerstand. Deze dingen gebruik je dagelijks, maar zijn veel viezer dan je misschien had verwacht.

1. Met contant geld betalen
Je denkt er misschien nooit bij na, en dat kun je ook maar beter niet doen want geld is echt een van de vieste dingen. Op een openbaar toilet ga jij misschien liever niet op de toiletbril gaan zitten, maar dit kun je met een gerust hart doen. Op geld zitten namelijk meer bacteriën dan op een toiletbril. Dat had je waarschijnlijk niet verwacht!

2. Pinnen
Hoe vaak zou een pinautomaat schoongemaakt worden? Waarschijnlijk niet zo vaak. En dat jij je handen netjes wast na ieder toiletbezoek wil niet zeggen dat de rest van de pinautomaat-gebruikers dat ook doen. 

3. Drinken uit een blikje
Uit een blikje drinken is lang niet zo hygiënisch als je misschien denkt. Heb je er weleens bij nagedacht waar dat blikje allemaal is geweest? In de fabriek, in de vrachtwagen en in de (ongewassen) handen van de vakkenvuller en de kassière.

4. Je gelooft in de 5 seconden regel
Net als je iets lekkers in je mond wil stoppen laat je het uit je handen vallen. Geen paniek, snel oprapen want dan telt de 5 seconden regel nog. Helaas is dat niet waar, want de meeste bacteriën zitten direct op je eten. 

5. Je smartphone gebruiken
Wanneer was de laatste keer dat jij je smartphone hebt gewassen? 😉 En dan hebben we het nog niet eens over de mensen gehad die hun smartphone op toilet gebruiken. De hele dag draag jij je telefoon bij je om hem vervolgens weer tegen je gezicht te houden als je aan het bellen bent.

6. Lippenbalsem op doen
Lippenbalsems zitten vaak in een blikje en je brengt het even tussendoor aan, terwijl je in de tram zit bijvoorbeeld (de bacteriën in het openbaar vervoer, daar willen we het al helemaal niet over hebben). Je gaat met je vinger waarmee je eerst op het deurknopje drukte en je vasthield aan een paal in je lippenbalsem om het vervolgens op je lippen te smeren.

7. Je hond of kat likt je
Je vindt het misschien lief dat je hond of kat je likt, want het lijkt net of ze je een kusje wil geven, maar echt hygiënisch is het niet… 

8. Je vervangt je vaatdoekje en spons niet vaak genoeg
Sponzen en vaatdoekjes zijn een broeiplaats van bacteriën. Vaak liggen ze ook nog eens op je aanrecht waar je ook je eten aan het klaarmaken bent.

9. Je tandenborstel
Staat jouw tandenborstel in dezelfde ruimte als het toilet? Niet meer doen. De bacteriën van jouw grote boodschap kunnen door de hele badkamer verspreiden.

10. Op je toetsenbord
Je toetsenbord maak je waarschijnlijk ook niet regelmatig schoon. Ook hier zwerven behoorlijk wat bacteriën rond. Zolang het bij je eigen bacteriën blijft vind je het misschien niet zo erg, maar het toetsenbord van een openbare computer wil je liever niet aanraken.

11. Je wast je beha niet vaak genoeg
Je wil het zelf misschien liever ontkennen, maar je borsten zweten nou eenmaal. Bedenk dus maar eens hoeveel bacteriën er broeien in je beha als je hem niet vaak genoeg wast. 

12. Je wast je handen niet vaak genoeg
En dat is niet erg, want dat lukt niemand. Als je je handen hebt gewassen en je verlaat het toilet, dan zitten er direct weer bacteriën op je handen. 

Had jij verwacht dat deze dingen zo vies zouden zijn?

Bron: cosmopolitan

Beeld: thinkstockphotos