Beauty

Tips & tricks om nepwimpers aan te brengen

Er staan deze maand waarschijnlijk een hoop feestjes op de planning en het is dan voor veel meiden vanzelfsprekend dat zij extra moeite doen om zichzelf op te doffen. En wat doe je als er veel foto's gemaakt worden? Dan breng je nepwimpers aan! Maar eh… De vraag is hoe je die het beste aanbrengt. Girlscene geeft je daarom tips en tricks. 


We kunnen er niet omheen draaien… Nepwimpers zijn moeilijk om aan te brengen, vooral als je er weinig ervaring mee hebt. Maar gelukkig zijn er genoeg tips en tricks om dit klusje een stuk makkelijker maken! 

Wimpers pakken
Doe voorzichtig als je de wimpers uit het doosje haalt. Je wil natuurlijk niet dat de wimpers kapot gaan of dat ze beschadigen. In de meeste gevallen zitten de wimpers goed vastgeplakt, dus trek er voorzichtig aan. 

Passen
Vergeet niet om de wimpers te passen. Te passen? Ja, zodat je weet dat de wimpers niet te lang zijn voor je ogen. Meestal moeten de wimpers namelijk bijgeknipt worden – dat kan gewoon met een schaar – en dat doe je door de buitenste wimpers weg te halen. 


Lijm
Dan een essentieel onderdeel: de lijm. Dat is namelijk misschien nog wel belangrijker dan de wimpers zelf! Gebruik een goede lijm – bijvoorbeeld DUO – en skip liever de lijm die in het pakje van de wimpers zit, zoals je op de foto hierboven ziet. 

Lijm drogen
Dan nog een belangrijke stap… Laat de lijm drogen! Als je de wimpers meteen aanbrengt terwijl de lijm nog heel vloeibaar is kun je erop rekenen dat het gaat schuiven en niet vastplakt. Dus wacht dertig seconden voordat je de wimpers aanbrengt. 

Buigen
Verder is het aan te raden om de wimpers eerst naar binnen toe te buigen in een soort C-vorm. Dit maakt de wimpers flexibel waarna het daarna beter de vorm van je oog aanhoudt. 

Pincet
Nu denk je misschien: wat heeft een pincet met nepwimpers te maken? Toevallig is een pincet de beste tool om de nepwimpers netjes op je ogen te plaatsen! Pak de wimpers in het midden vast om het aanbrengen makkelijker te maken. Let op dat je echt de wimpers pakt en niet de lijmrand. 😉

Wimperrand
Kijk goed naar de rand van de wimpers als je een paar uitzoekt in de winkel. Een dunne rand is namelijk makkelijker om aan te brengen én ziet er natuurlijker uit. Een dikkere rand brengt dus lastiger aan en is minder flexibel waardoor het de vorm van je oog minder makkelijk aanneemt.

Mascara
Krul je wimpers en breng altijd een laag mascara aan voordat je de wimpers erop plakt. Dan hebben de nepwimpers iets om zich aan te hechten en ziet het er uiteindelijk minder nep uit. 

Eyeliner
Om de rand van de nepwimpers te verbergen is het aan te raden om eyeliner te dragen in een donkere kleur. Op die manier worden de nepwimpers één met je oog. 

Girlscene's Vivian heeft twee paar nepwimpers getest. Kijk maar mee!


Kruidvat Double Volume Lashes €3,99


Kruidvat Double Volume Lashes


Kruidvat Double Volume Lashes


NYC Glamour Eyelashes 974 prijs onbekend


NYC Glamour Eyelashes 974


NYC Glamour Eyelashes 974


ZOEVA Nude Collection Nr.28 €4,99


ZOEVA Nude Collection Nr.28


ZOEVA Nude Collection Nr.28


ZOEVA Nude Collection Nr.28

Zoals je ziet zijn de Kruidvat wimpers een stuk dramatischer wat perfect is voor een feestje. Houd je meer van een natuurlijke look? Kies dan liever de NYC Glamour Eyelashes of voor de ZOEVA wimpers. Breng bij de NYC wimpers wel eyeliner aan om ervoor te zorgen dat de wimperrand minder opvalt. 

Draag jij nepwimpers? Wat zijn jouw tips?