Beauty

9 manieren om zout als beautyproduct te gebruiken

Iedereen heeft wel zout thuis en het kost bijna niets. Naast dat je er je eten mee op smaak brengt kun je er nog veel meer mee doen. Je kunt zout ook op veel manieren gebruiken als beautyproduct. Girlscene geeft je 9 manieren om zout als beautyproduct te gebruiken.

1. Om beach waves te creëren
Gebruik een leeg sprayflesje en vul deze met water en doe er een grote schep zout door. Schud eventjes en spray dit in de lengtes van je haar voor beachy hair. Als je de spray langer wil bewaren moet je hiervoor gedestilleerd water gebruiken. 

2. Om je lichaam te scrubben
Het is jammer om een dure scrub te kopen, want scrubben met zout is net zo effectief als een dure scrub uit de winkel kopen. Als je wil dat je scrub wat zachter wordt kun je het mixen met honing. 

3. Om gele nagels schoon te maken
Als je regelmatig je nagels lakt zonder een basecoat te gebruiken is de kans groot dat je nagels een gelige kleur hebben. Dat is niet echt mooi op dagen dat je geen nagellak draagt. Om je nagels weer schoon te maken kun je ze laten weken in een bakje water met een flinke eetlepel zout en wat citroensap. Na ongeveer een kwartiertje zijn je nagels weer schoon. Wel is het belangrijk om je nagels daarna goed te verzorgen, want zout en citroensap drogen je nagels uit.

4. In je badwater
Los ongeveer 150 gram zout op in je badwater voor een schone huid. Zout zorgt er namelijk voor dat vuil geabsorbeerd wordt en het heeft een reinigende werking.  

5. Voor een gezond gebit
Je hebt vast weleens gehoord dat je je tanden moet poetsen met zout voor wittere tanden. Dit kun je beter niet doen, in ieder geval niet te ruw, want dit schuurt je tanden en dat is niet goed voor je. Wel kun je je mond regelmatig spoelen met zout water. Zout water dood bacteriën waardoor tandplak wordt verwijderd en je minder snel gaatjes krijgt.

6. Om je hoofdhuid te scrubben
Je denkt er waarschijnlijk niet zo vaak aan om je hoofdhuid te scrubben, maar als je last hebt van roos kun je zo gemakkelijk de schilfertjes weghalen. De zoutkorreltjes stimuleren de doorbloeding, waardoor je haargroei wordt gestimuleerd.

7. Voor een frisse adem
Heb je knoflook of ui gegeten maar moet je nog weg? Je vraagt je vast weleens af hoe je in hemelsnaam van die vreselijke geur afkomt. Los ongeveer een eetlepel zout op in een glas water en spoel hiermee je mond. Een vieze geur wordt veroorzaakt door bacteriën en zout zorgt ervoor dat deze bacteriën worden gedood. 

8. Voor zachte voeten
Ga eelt op je hielen te lijf met zout. Strooi een flinke hoeveelheid zout in een voetenbad en laat je voeten hier in weken. Op plekken waar je eelt hebt kun je wat extra scrubben. Je voeten voelen daarna heerlijk schoon en het verwijderd ook nog eens vieze geurtjes.

9. Als deodorant
Een dag zonder foundation omdat je het vergeten bent te kopen is niet zo erg, maar een dag zonder deodorant is echt verschrikkelijk. Als je geen deodorant bij de hand hebt kun je prima zout als alternatief gebruiken. Was je oksels en smeer ze in met zout. Bacteriën verdwijnen waardoor je geen last hebt van een zweetgeur.

Ga jij deze tips een keer proberen? Kende jij deze handige trucjes met zout al?

Bron: goodhousekeeping

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀