Health

20x fitness schoenen en sporttips

Sporten is leuk, maar soms kan je door sporten ook blessures oplopen. Dit kun je beter voorkomen door sportschoenen aan te schaffen die past bij jouw wensen, lichaam en natuurlijk de workouts die jij uitvoert. Je hebt namelijk verschillende fitnessschoenen die bijvoorbeeld beter bij een cardiotraining passen, maar niet goed bij krachttraining. Girlscene heeft een shopping gemaakt en legt je de verschillen uit! Lees snel verder sporty girls!

Er zijn ontzettend veel verschillende sportschoenen op de markt, maar toch lijken tegenwoordig de functies en vereisten van de sportschoenen steeds meer op elkaar. Het verschil is minder groot dan vroeger. Je kunt je het beste laten adviseren door een specialist welke sportschoen het beste bij jou past, maar we zullen globaal de verschillen tussen sportschoenen uitleggen. 

Bij fitness worden spieren, gewrichten en pezen zwaar belast. Standaard schoenen zoals bijvoorbeeld All Stars zijn niet geschikt om die klappen op te vangen. Je voeten, enkels en knieën hebben veel te lijden en daarom heb je goede sportschoenen nodig. 

1. Demping
Fitnessschoenen beschikken over een tussenzool van dempende materialen. Deze demping komt in een goede fitnessschoen ook terug in de hiel en voorvoet. Schoenen die dit bijvoorbeeld hebben, zijn Adidas Performance, Nike Air, Nike Zoom Air en Asics GEL. 


1: Zalando Adidas Performance €89,95 / 2: Zalando Asics GEL €69,95 /
3: Sarenza Nike Air €130 / Sarenza Nike Air Zoom €130

2. Stabiliteit
Het is erg belangrijk dat een schoen je de juiste stabiliteit geeft tijdens het sporten. Zo mag je bijvoorbeeld niet makkelijk door je enkels gaan. Schoenen die veel stabiliteit geven hebben brede buitenzolen, een extra stevig bovenwerk en vaak dubbele veters. Een antislipzool is bij iedere goede fitness schoen aanwezig. Schoenen met deze omschrijving zijn geschikt voor mensen met zwakkere enkels. Schoenen met een goede stabiliteit zijn vaak geschikt voor een cardio oefening zoals hardlopen. 


5: Zalando Adidas Performance €89,95 / 6: Zalando New Balance €109,95 / 
7: Bijenkorf Nike Lunarglide Flash €140 / 8: Bijenkorf Nike Free 5.0 €115

3. Multifunctionele schoenen
Ook zijn er fitness schoenen die overal goed op afgesteld zijn en eigenlijk voor zowel krachttraining en cardio geschikt zijn. Het schoenenmerk Reebok heeft net een nieuwe schoen op de markt gebracht genaamd Reebok's Cardio Ultra. Deze schoen is multifunctioneel en speciaal ontworpen om bij elke Les Mills fitness work-out te kunnen gebruiken. Bij deze schoen is het dempingsmateriaal aan de buitenkant van de voorvoet absorberend gemaakt. Met deze schoen kun je jouw voeten bij elke oefening en beweging gemakkelijk 360 graden bewegen. De schoen is verkrijgbaar in 5 varianten. 

Girlscene's Danique had de eer deze schoen te mogen testen. En als fervent Les Mills liefhebster was ze dan ook zeer benieuwd naar deze gloednieuwe Reebok schoen… 'In het begin moet je voet best wennen aan het nieuwe model, het voelt allemaal flexibeler maar toch compact. Je beweegt lekker snel, omdat het een zeer lichte schoen is; ideaal bij lessen als Bodyattack en Bodycombat. Verder heb ik snel last van zweetvoeten, dus was ook wel erg benieuwd naar de ventilatie in de schoen. Een zweetvrije schoen ga je na een heftige sportsessie nooit hebben, maar je merkt wel echt verschil qua ventilatie: je sok voelt minder vochtig aan (too much information, sorry meiden! ;-)) aangezien de schoen transpiratie absorbeert. I like! Al met al is het een super fijne schoen met de volgende keywords als hoogtepunten: licht, flexibel, absorberend en ook nog eens een kek kleurtje.'


9,10,11,12,13: Reebok €110

Tips bij het kopen van fitness schoenen

♥ Als je smalle voeten hebt en een te brede schoen aanschaft dan kan dit averechts werken op de stabiliteit. Ook veroorzaken te brede schoenen blaren. 

♥ De schoen moet altijd goed bij de hiel aansluiten en de voet mag niet in de schoen slippen, maar let ook op dat je de schoen niet te klein koopt, want dit kan je tenen beschadigen tijdens het sporten.

♥ Speciale schoenen voor aerobics of dansoefeningen zoals Zumba horen een lichte schoen te zijn zodat je makkelijk een draaiende beweging kan maken. Zolen met ribbels of met een beetje profiel zijn ook geschikt voor danssporten. 

♥ Voor cardiofitness en rennen op de loopband zijn lichte, stabiele fitnesschoenen ideaal. 

♥  Schoenen met zachte tussenzolen zitten vaak erg lekker, maar bieden over het algemeen minder stabiliteit. 


14: Zalando Nike Free 5.0 €71,95 / 15: Zalando Asics Ayami-Zone €59,95 /
16: Zalando Nike Free TR Fit 4 €114,95  /  17: Sarenza Adidas Clima Spirit €75


18: Sarenza Reebok Traintone Anthlin €100 / 19: Sarenza Reebok Traintone Reeactivate €90 / 20: Sarenza Nike Free 5.0 €120

 

Wat voor sportschoenen heb jij?

Bron: Intersport, Sportschoenen, Reebok

Girlscene.nl wil samen met jou het verschil maken voor vrouwen en meisjes die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. Samen met jou proberen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen. Samen staan we sterk en daarom willen we met al onze lezeressen iets doen voor dit goede doel. KLIK HIER OM JE CENTJE BIJ TE DRAGEN VOOR GIRLSCENE X SERIOUS REQUEST