Lifestyle

Etsy DIY: glitter haarspeldjes & een tablet sleeve

Het cadeautjes seizoen is weer aangebroken! En omdat je niet met een standaard bodylotion of paar sokken wil aankomen onder de kerstboom, ben je op zoek naar een plek waar je originele cadeautjes kunt scoren. En dat kun je op Etsy. Dit is een website waar creatievelingen hun originele spullen verkopen. Ook kun je natuurlijk je creativiteit gebruiken en zelf cadeautjes maken voor de feestdagen. Girlscene deelt twee leuke Etsy DIY's, dus doe leuke inspiratie op en stroop je mouwen alvast op!

Glitter haarspeldjes

♥ Wat heb je nodig?
♥ Metalen clipjes
♥ Glitters 
♥ Lijmspray
♥ Doorzichtige (nagel)lak 

1. Clip de speldjes vast aan een stuk papier of karton.

2. Doe wat lijm op één kant van de speldjes. Het is aan te raden om lijmspray te gebruiken, want dit druppelt minder en zo kun je het dus mooier aanbrengen op de speldjes. 

3. Met je vingers strooi je de gewenste kleur glitters op de speldjes en dit verdeel je gelijkmatig. Strooi genoeg glitters op de speldjes om het mooiste effect te krijgen. 

4. Zet het kartonnetje horizontaal neer en laat de overtollige glitters eraf vallen. Het is belangrijk dat je het karton horizontaal neerzet, zo mixen de kleuren van de verschillende speldjes niet. πŸ™‚

5. Spray eventueel nog wat doorzichtige lak over de speldjes. Dit is wel slim om te doen, want zo vallen er minder glitters vanaf. 

Klaar! Leuk om cadeau te geven of zelf in je haar te dragen tijdens de feestdagen

♥  Tablet sleeve van Instagram foto's

♥ Wat heb je nodig?
♥ Een computer
♥ Een Instagram-account
♥ Linnen/katoenen stof voor de voering
♥ Een patroon van Spoonflower (programma) 
♥ Een naaimachine 
♥ Naald en draad

♥ Het ontwerp
Je Instagram foto's moet je in een patroon zetten op Spoonflower (programma). Hiervoor moet je eerst je collage van de gewenste Instagram foto's exporteren met behulp van Instaport en PicMonkey (beide programma's zijn gratis).

1: Je foto's exporteren van Instagram

Ga naar Instaport om de gewenste of alle foto's van je Instagram te exporteren. In het voorbeeld is het Instagram account van Etsy gebruikt. Je kunt ook screenshots van je foto's nemen, als je geen zin hebt om de programma's te installeren. 

2: Maak een collage met de gewenste foto's op PicMonkey

Op PicMonkey open je de collage tool en importeer je de foto's die je wilt gebruiken voor je ontwerp. In het voorbeeld is de 5×5 "Squer Deal" grid layout gebruikt. 

Als je tevreden bent met je collage kun je hem opslaan op je computer. 

3: Upload je collage in Spoonflower

Je collage kun je uploaden via "custom fabric" onder het Create menu. 

Als je het bestand hebt geupload kom je terecht in bovenstaand menu. Je hebt "the linen-cotton canvas fabric" optie nodig in "the fat quarter size". Dit programma kost wel geld. Je voegt je ontwerp toe aan je 'winkelmandje'. Een "fat quarter van Spoonflower's linen-cotton canvas (27" x 18") is groot genoeg om een sleeve voor een iPad of een e-reader te maken. Ook kun je van deze maat een sleeve maken voor een kleine laptop!

♥ Naai je sleeve
Het duurt een paar dagen voordat je jouw uitgeprinte ontwerp van Spoonflower ontvangt, dus houd hier rekening mee. Als je de stof ontvangen hebt kan je aan de slag!

1: Meten en knippen

Meet eerst goed de tablet of laptop op waar je de sleeve voor wilt maken. Gebruik voor de lange zijde 2 inches meer en voor de brede zijde 1 inch meer. 

Leg de stof met de foto's rechtop neer en vouw de stof doormidden van naadlijn tot naadlijn. Onthoud wel dat je 2inch in de lengte extra over houdt en 1 inch in de breedte. 

Vouw de stof voor de voering die je gebruikt (hierboven de geruite stof) hetzelfde als de stof met de Instagram foto's. Je eindigt zoals hierboven met een stuk van de stof en een stuk met de Instagram foto's. Als je de stukken stof opent hoort het voor beide groter te zijn dan de het tablet of kleine laptop. 

Stap 2: Naai de zijnaden dicht met de naaimachine

Vouw alle stoffen uit en plaats de stof met de foto's (naar beneden gericht) bovenop de andere stof. Met pinnen kun je de stof aan elkaar vastmaken voordat je aan de slag gaat met de naaimachine. 

Naai 1/4e dicht langs de bovenkant.

Open het genaaide deel en klap beide stoffen open zoals bovenstaande foto. 

Vouw de rechterkant van de stof in de lengte en zorg dat de stof zoals op bovenstaande foto ligt. De stof moet je naar binnen vouwen en je kijkt dan op de verkeerde kant (zonder Instagram foto's). Naai 1/4e dicht en leg de naad goed strak. 

Nu naai je de naden van de onderkant vast aan de stof met de Instagram foto's. De voering sluit je als het ware aan op de onderkant van de stof. Naai 1/4e dicht langs de rand van de stof van de Instagram foto's en naai vervolgens 1/4e naad op de rand. Je houdt één rand open in het midden. Plaats twee pinnen naast elkaar aan elke kant. Op deze manier zorg je ervoor dat je niet met de naaimachine over de opening naait. 

3: Vouw de voering binnenstebuiten

Vouw de sleeve binnenstebuiten via de opening.

Gebruik het einde van een houten lepel of van een breinaald om de naden in de hoeken van de stof met de Instagram foto's te duwen. 

4: Maak de voering af

Plooi de ruwe randen rond de opening en naai deze naad zeer dicht bij de rand om de opening mooi af te werken.

Naai met een naald de bovenste naad 1/4e rond de rand van de voering. Dit zal helpen de voering mooi plat te leggen binnen de sleeve. 

Als alles mooi genaaid is en de naden plat zijn kun je de voering weer omkeren zodat de kant met de Instagram foto's weer aan de buitenkant is. 

5: Maak een sluiting

Meet op waar het midden van de sleeve is (bij de opening) en naai aan beide kanten een drukknoopje vast. Doe dit wel iets van de rand af zoals op bovenstaande foto. 

Tadaaaa jouw persenonal Instagram sleeve!

Hier vind je nog meer leuke DIY's van Etsy.

Ga jij deze DIY's ook zelf maken?

Bron: Etsy
Bron beeld: Etsy

Pin je inspiratie in Pinbook

 

Girlscene.nl wil samen met jou het verschil maken voor vrouwen en meisjes die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. Samen met jou proberen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen. Samen staan we sterk en daarom willen we met al onze lezeressen iets doen voor dit goede doel. KLIK HIER OM JE CENTJE BIJ TE DRAGEN VOOR GIRLSCENE X SERIOUS REQUEST