Beauty

Welke wenkbrauwvorm past bij jou?

Je weet vast wel dat wenkbrauwen een belangrijk onderdeel van je gezicht vormen. Zonder wenkbrauwen zie je er waarschijnlijk gek uit, maar daarnaast is ook de vorm bepalend voor hoe je eruitziet. Daarom is het belangrijk om te weten welke vorm bij jouw gezicht past. Girlscene legt uit hoe je de perfecte wenkbrauwvorm vindt!

Stap 1 is om je gezichtsvorm te bepalen. Dus ga voor de spiegel staan en bepaal de vorm van je gezicht door denkbeeldig een lijn rondom je hoofd te tekenen.

Grofweg kun je de gezichtsvormen als volgt onderverdelen:
– Ovaal: voorhoofd is wijder dan de kin, prominente jukbeenderen
– Rond: gezicht is even breed als lang, de wangen zijn het breedst
– Rechthoek: voorhoofd, jukbeenderen en kaaklijn zijn even breed, de kaaklijn valt het meest op aan het gezicht
– Hart: vergelijkbaar met het ovale gezicht, alleen loopt de kin in een 'punt'
– Diamant: erg hoekig gezicht, hoofd is het breedst bij de slapen


Ovaal

Ovaal wordt vaak gezien als de ideale vorm, omdat je hiermee veel dingen kunt hebben. De 'perfecte' wenkbrauwvorm voor een ovaal gezicht is met een lichte hoek in de wenkbrauw. Verder zijn er geen speciale trucjes om je gezichtsvorm te versterken. 


Rond

Als je een rond gezicht hebt is het doel om het gezicht langer te laten lijken. Door de lijn naar boven en beneden te tekenen vergroot je tegelijkertijd de ogen. Een flinke hoek in de wenkbrauw staat bij een ronde vorm erg mooi. Een pincet mag dus niet ontbreken in je make-up tas! Kijk ook eens naar Fergie, want bij haar zie je goed dat haar gezicht langer lijkt door haar gebogen wenkbrauwen.


Rechthoek

Het beste is om de sterke kaaklijn te verzachten door een zachte wenkbrauwvorm aan te houden of juist te kiezen voor een sterk aangezette wenkbrauw. Dikke wenkbrauwen à la Cara Delevingne zijn hier perfect voor! 

Hart
Ben je gezegend met een hartvormig gezicht? Kies dan voor een ronde wenkbrauwvorm om je gezicht en vooral kin zachter te maken. Een lage wenkbrauw staat mooi bij iedereen, terwijl een hogere wenkbrauw je een krachtige uitstraling geven. Dat laatste is ideaal voor meiden met een kort gezicht. 


Diamant

Je gezicht is bij de slapen op z'n breedst en dit maak je minder wijd door hogere hoeken te gebruiken bij de wenkbrauw. Op die manier breng je het gezicht meer in balans. Een gebogen wenkbrauw is dus het beste voor een diamanten gezichtsvorm.

Welke wenkbrauwvorm past bij jou?

Bron: Eyebrowz, Daily makeover
Beeld: Getty Images