Beauty

Je huid bleken een verborgen trend?

Een van de bekendste popster die bekend staat om zijn gebleekte huid is toch echt 'The King of Pop' aka Michael Jackson. Hij koos ervoor om zijn huid zo wit te bleken als sneeuwwitje haar huid… Toch worden er meer celebs verdacht hun eigen huid gebleekt te hebben. Is dit een verborgen trend waar niet veel over gesproken wordt? Girlscene vertelt je alles over het bleken van de huid. De wereldwijde markt van het bleken van de huid groeit namelijk alleen maar! Lees snel verder…  

Het bleken van een donkere huid is vooral populair in Zuid-Afrika en India. Het is een grote hype omdat het als een schoonheidsideaal gezien wordt. Mensen met een blankere huid worden als knap en rijker gezien. Het is natuurlijk best raar dat dit een schoonheidsideaal in landen is, maar zo hebben veel landen een apart schoonheidsideaal. Denk bijvoorbeeld aan de halsringen in Azië om de nek op te rekken en langer te maken. Iemand met krullen wil graag stijl haar en mensen met een blanke huid willen zo bruin mogelijk van vakantie terugkomen. 

Middelen om de huid te bleken
De huid wordt gebleekt door verschillende crèmes en pillen, maar ook operaties kunnen de huid bleken. Daarnaast worden natuurlijke producten in een mix van citroen, limoen en tomaat gebruikt om de huid te bleken. Dit behandelt overigens ook pigmentvlekken en andere huidverkleuringen zoals littekens. Het resultaat met dit natuurlijke en niet schadelijke middel duurt een stuk langer en moet zeker vier keer per week op de huid aangebracht worden om resultaat te zien. Pas na vier weken kan er een resultaat zijn, maar deze zekerheid is er ook niet. 

Toch worden er vaker schadelijke bleekmiddelen gebruikt om een snel en effectief resultaat te krijgen. Er zijn verschillende bleekmiddelen op de markt speciaal gericht op mensen die als doel hebben de donkere huid te bleken. 

Risico's van de huid bleken
Er zijn veel verhalen opgedoken van vrouwen die na het bleken van de huid met chemische crèmes totaal geen gewenst resultaat hadden bereikt. De huid werd lichter, maar daarbij kregen de vrouwen ook brandplekken, littekens en pigmenten ervoor terug. De middelen zijn chemisch en vaak extreem agressief! In veel middelen zit bijvoorbeeld hydrochinon en bijnierschorshormoon. Hydrochinon is gevaarlijk als het te vaak gerbuikt wordt en kan leiden tot nierkanker als het in je bloed terechtkomt. Bijnierschorshormoon maakt de huid dunner bij langdurig gebruikt en maakt de huid kapot. 

De volgende celebs in de video worden ervan verdacht hun huid gebleekt te hebben. Bekijk de video en oordeel zelf.

‘Blank is Beter’ is een documentaire van Zembla. Het gaat over het bleken van de donkere huid waar oud-programmamaakster Sushma Pherai vertelt dat er binnen de Hindoestaanse gemeenschap wordt gestreefd naar een blanke huid. Het is voor hun het schoonheidsideaal. Deze documentaire kun je hier bekijken. 

Bekijk hier een reclame van een bleekmiddel, die best shockerend is. 

Heb jij ooit over dit schoonheidsideaal gehoord en hoe denk jij hierover? 

Bron: Huidbleken, Modelprofile, Beautywithkaw, Zembla
Bron Beeld: Thinkstock